Mycket köttfärssås på 500 g köttfärs

Hej med ett nytt köttfärsrecept 😀 Idag gjorde jag en stor sats köttfärssås till lunch. Ett litet paket köttfärs som vägde 500 g blev en stor gryta köttfärssås som räcker till 8-10 vuxenportioner.

När barnen kommer hem från skolan så får dem som vill äta av den och det som blir över blir matlåda till Fredrik. Här kommer receptet :

KÖTTFÄRSSÅS (8-10 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 konserver skivade champinjoner
 • 3 morötter
 • 3 förp. krossade tomater (ca 390 g/st)
 • 3 grönsaksbuljongtärningar
 • 0,5 dl tomatpuré

Gör så här

 1. Skala och hacka gul lök. Fräs tillsammans med köttfärs. Salta, peppra. Pressa ner vitlök. Lägg över i en stor kastrull.
 2. Fräs champinjoner. Salta och peppra. Häll ner i kastrullen tillsammans med riven morot.
 3. Häll på krossade tomater. Värm upp. Lägg i buljongtärningar och låt dem smälta. Rör ner tomatpuré.
 4. Låt stå på låg värme under lock i minst 15 min. Gärna längre (tex. 1-2 timmar) Smaka av med salt och vitpeppar. Serveraköttfärssåsen med pasta, sallad och tex. DETTA BRÖDET

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
22

Vem är jag?

Ja vem är jag egentligen som skriver här på Madame Edith… ?Madame Edith är bloggens namn, ett påhittat namn som flög in i mitt huvud för många år sedan. När jag kom på Madame Edith skrev jag ner det för att kunna ha användning av det någon gång i framtiden. Till vad visste jag inte då.

Jag heter Madeleine, jag har 6 barn i åldrarna 2-20 år. Själv är jag 42 år och i december fyller jag 43. När jag var liten var jag blyg och tyckte inte om stora grupper. Idag tycker jag inte heller om stora grupper men är inte blyg. Jag står hellre framför en grupp och pratar inför gruppen än att prata med gruppen. Mingla är inget för mig. Däremot djupa samtal med en eller några vänner tycker jag mycket om. Jag önskar att jag skulle hinna med det mycket oftare.

När jag rensade hittade jag några gamla bilder i en låda. Jag vet inte hur gammal jag är på bilden men så här såg jag ut som barn i alla fall.

Jag tycker att det är ganska trevligt att bli äldre. Inte att få grå hårstrån och rynkor men jag är så säker i mig själv nu. Jag kan leva livet precis som jag själv vill, jag säger vad jag tycker och jag gör sådant som jag tycker känns rätt för mig. Vad andra gör är intressant, det kan inspirera mig men det är inte svaret på hur mitt liv ska se ut.

Jag gillar att sätta upp mål. Hittar jag inte rätt väg från början så testar jag en ny väg. Någon väg kommer att ta mig till mitt mål. Den inställningen har jag i allt jag tar mig för. Jag värderar tid och frihet mycket högre än pengar. Vill jag köpa något eller uppleva något så gör jag det men jag låter det ta tid tills möjligheten finns.

Att laga mat och baka har jag gjort sedan jag var i den åldern på bilden ovan. Ibland mer och ibland mindre. Ibland har det varit roligt och ibland har jag gjort det bara för att jag varit sugen på något gott till fikat. Ju fler barn jag fått desto fler timmar har det blivit i köket. Bröd är det jag bakar mest, jag tycker att det är rogivande och faktiskt väldigt enkelt att baka bröd. Och så luktar det ju så gott 😛

Ja det var lite om mig så här på onsdagskvällen, tryck på ♥ här under om ni vill att jag skriver fler inlägg likt detta framöver. Ni är helt anonyma. Kram!

2
53

Rabarberfrallor och 5 rabarberpajer

Hej vänner ♥ Idag började jag dagen med att baka ett bröd som jag klurat på ett tag. Jag bakade in bitar av rabarber i frallor, precis som jag gjorde med äppelbitar i kruskafrallorna. Kanske har ni testat att baka dem?

Jag blev väldigt nöjd och kommer att baka dessa rabarberfrallor fler gånger. Det blev väldigt trevligt med en syrlig liten överraskning i brödet. Ett sommarbröd kan man kalla det. Som vanligt höll Oscar mig sällskap när jag bakade, denna bilden tog jag medan degen var på jäsning. Vi var då i vardagsrummet. Här kommer receptet på frallorna :

RABARBERFRALLOR (ca 20 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med bär och rabarber

Recept

 • 1-2 stjälkar rabarber
 • 6 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 3 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • ca 14 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Skala, skiva och hacka rabarber i bitar (3-4 dl)
 2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
 3. Arbeta in rabarber, salt, strösocker och vetemjöl. Låt jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
 4. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen. Tryck försiktigt ut degen till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min

Här ser ni hur mina rabarberbitar såg ut när jag hackat upp dem. Vill ni ha större eller mindre bitar avgör ni själva. Jag tyckte att detta blev lagom. När ni tillsätter mjölet så häll lite i taget i degbunken medan maskinen arbetar degen. När degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom.

Jag gjorde min rabarberfralla extra festlig genom att fylla den med ost och skagenröra, skagenröran köpte jag i mataffären. Lycka till alla ni som vill testa mitt recept och missa inte mina 5 rabarbertips nedan ♥ Vi ses snart igen!

5 av mina favoritrecept på rabarberpaj

 1. Rabarberpaj med smuldeg med kokos
 2. Rabarberpaj med knäckigt täcke
 3. Världens godaste rabarberpaj
 4. Rabarberpaj med enkel smuldeg
 5. Knäckig rabarberpaj med kardemumma
0
10