Köttfärssås med paprika
Hej, vad kul att ni är så många som har hört av er och berättat att ni testat min senaste köttfärssås. Lite köttfärs som blir galet mycket köttfärssås 😀 Visst är det bra! Idag tänkte jag tipsa er om en till köttfärssås som jag brukar dryga ut med paprika och morötter.
Som smaksättning i denna köttfärssåsen har jag förutom buljongtärning även mixad gul lök. När jag mixar lök så skär jag löken i stora bitar och mixar tillsammans med en skvätt vatten. En stavmixer använder jag och kör med den tills löken är helt söndermosad.
Det som blir över fryser jag in genom att platta till den mixade löken i en fryspåse. Perfekt att sedan plocka fram när man gör godaste köttbullarna. Här kommer receptet på köttfärssåsen som blir dagens tips.
KÖTTFÄRSSÅS MED PAPRIKA (6-8 port)
Laga även en PANNKAKSRULLE MED TACOFÄRS
Recept
- 500 g köttfärs
- Salt och vitpeppar
- 2 förp. krossade tomater (ca 390 g/st)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 stor paprika
- 2 morötter
- 1 msk mixad gul lök
- Paprikakrydda
Gör så här
- Fräs köttfärs. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta. Häll på krossade tomater. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
- Strimla paprika. Använd en eller olika färger av paprika. Rör ner i grytan tillsammans med riven morot och mixad gul lök.
- Låt småputtra minst 15 min. Gärna längre. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Servera köttfärssåsen med tex. jasminris (eller pasta) sallad och tex. fröknäcke
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs