ANNONS

Köttfärssås med paprika

/

godaste köttfärssås
Hej, vad kul att ni är så många som har hört av er och berättat att ni testat min senaste köttfärssås. Lite köttfärs som blir galet mycket köttfärssås 😀 Visst är det bra! Idag tänkte jag tipsa er om en till köttfärssås som jag brukar dryga ut med paprika och morötter.

Som smaksättning i denna köttfärssåsen har jag förutom buljongtärning även mixad gul lök. När jag mixar lök så skär jag löken i stora bitar och mixar tillsammans med en skvätt vatten. En stavmixer använder jag och kör med den tills löken är helt söndermosad. Det som blir över fryser jag in genom att platta till den mixade löken i en fryspåse. Perfekt att sedan plocka fram när man gör godaste köttbullarna. Här kommer receptet på köttfärssåsen som blir dagens tips. Kram från mig.

billig köttfärssås grönsaker

KÖTTFÄRSSÅS MED PAPRIKA (6-8 port)

Testa även att laga min goda FLÄSKPANNKAKA

Recept

 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 förp. krossade tomater (ca 390 g/st)
 • 2 grönsaksbuljongtärningar
 • 1 stor paprika
 • 2 morötter
 • 1 msk mixad gul lök
 • Paprikakrydda

Gör så här:

 1. Fräs köttfärs. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta.
 2. Häll på krossade tomater. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
 3. Strimla paprika. Använd en eller olika färger av paprika. Rör ner i grytan tillsammans med riven morot och mixad gul lök.
 4. Låt småputtra minst 15 min. Gärna längre. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver.
 5. Servera med tex. jasminris (eller pasta) sallad och tex. fröknäcke

fattigmat

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00