Rulltårta med rabarber
Sött
,Supergott blev det med rabarber i rulltårta 😛 Som en sommarkaka. Med grädde och bär på toppen av skivad rulltårta så blir det en liten bakelse 😛 Smaskigt.
Jag vill även tipsa er om en annan favoritkaka med rabarber som jag också tycker är somrig och god. Jag kallar den för rabarbergrottor och den är som hallongrottor med rabarber istället för sylt. I länken hittar ni receptet – RABARBERGROTTOR
RULLTÅRTA MED RABARBER
Fler recept med rabarer hittar ni HÄR och HÄR
Recept
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
Rabarberkompott : 300 g rabarber (skuren i bitar) 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker
Gör så här
- Koka rabarberkompott först: Småkoka ihop rabarber, strösocker och vaniljsocker. Rör då och då. Bilden nedan visar kompotten när den är färdigkokt. Det tar ca 15 min. Låt svalna.
- Gör sedan rulltårtsbotten Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
- Bred ut smeten på bakpappersklädd ugnsplåt (30×40 cm) Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 min.
- Strö lite strösocker på kakan. Stjälp upp den på ett bakpapper med sockrade sidan nedåt. Nu är det viktigt att rulltårtan rullas ihop snabbt så att den inte spricker!
- Drag av pappret som du gräddade kakan på. Pensla pappret med vatten om det är svårt att få loss det.
- Bred ut rabarberkompott över hela kakan. Rulla ihop. Låt svalna i tex. kylen. Skär i valfria stora skivor.
Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Rulltårtsbotten går inte att förbereda utan den måste rullas ihop snabbt efter gräddning så den inte spricker.
Här under ser ni hur kompotten ser ut när den är färdigkokt. Lycka till alla ni som vill testa att baka denna somriga kakan.
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept