ANNONS

Rulltårta med rabarber

/

rulltårta rabarber
Hej vänner, här kommer ett tips.

Jag kokade en rabarberkompott och fyllde en rulltårta med det istället för sylt (som jag annars använder i vanlig rulltårta)

Supergott blev det med rabarber i rulltårta 😛 Som en sommarkaka. Med grädde och bär på toppen av skivad rulltårta så blir det en liten bakelse 😛 Smaskigt.

Jag vill även tipsa er om en annan favoritkaka med rabarber som jag också tycker är somrig och god.

Jag kallar den för rabarbergrottor och den är som hallongrottor med rabarber istället för sylt. I länken hittar ni receptet – RABARBERGROTTOR

rabarbergrottor

RULLTÅRTA MED RABARBER 

Fler recept med rabarer hittar ni HÄR och HÄR

Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Rabarberkompott : 300 g rabarber (skuren i bitar) 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Koka rabarberkompott först: Småkoka ihop rabarber, strösocker och vaniljsocker. Rör då och då. Bilden nedan visar kompotten när den är färdigkokt. Det tar ca 15 min. Låt svalna.
  2. Gör sedan rulltårtsbotten Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
  3. Bred ut smeten på bakpappersklädd ugnsplåt (30×40 cm) Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 min.
  4. Strö lite strösocker på kakan. Stjälp upp den på ett bakpapper med sockrade sidan nedåt. Nu är det viktigt att rulltårtan rullas ihop snabbt så att den inte spricker!
  5. Drag av pappret som du gräddade kakan på. Pensla pappret med vatten om det är svårt att få loss det.
  6. Bred ut rabarberkompott över hela kakan. Rulla ihop. Låt svalna i tex. kylen. Skär i valfria stora skivor.

.

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

Här kommer fler bilder

rabarber
Rabarberkompott går bra att förbereda i god tid så att den får svalna ordentligt.

Rulltårtsbotten går inte att förbereda utan den måste rullas ihop snabbt efter gräddning så den inte spricker.

Här under ser ni hur kompotten ser ut när den är färdigkokt.

Lycka till alla ni som vill testa att baka denna somriga kakan.

rabarberkompott

rabarberrulltårta

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00