Rulltårta med rabarber

rulltårta rabarber
Hej! Rulltårta fylld med rabarber har ni bakat det någon gång? Alltså, så gott!! Ni måste testa. Jag kokade en rabarberkompott och fyllde rulltårtan med det istället för sylt som jag använder i vanliga fall. Supergott blev det och jag tycker att det blev en riktigt fin sommarkaka som passar bra till sommarens alla festligheter. Med grädde och bär på toppen blir den en liten bakelse 😛

Jag vill även tipsa er om en annan favoritkaka med rabarber som jag också tycker är somrig och god. Jag kallar den rabarbergrottor och den är som hallongrottor som är fylld med rabarber istället för sylt. Klicka här för recept på RABARBERGROTTOR

rabarbergrottor

RULLTÅRTA MED RABARBER 

Fler recept med rabarer hittar ni HÄR och HÄR

 

Recept

 • 3 ägg
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk vatten

Rabarberkompott : 300 g rabarber (skuren i bitar) 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

 

Gör så här:

 1. Koka rabarberkompott först: Småkoka ihop rabarber, strösocker och vaniljsocker. Rör då och då. Bilden nedan visar kompotten när den är färdigkokt. Det tar ca 15 min. Låt svalna.
 2. Gör sedan rulltårtsbotten Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
 3. Bred ut smeten på bakpappersklädd ugnsplåt (30×40 cm) Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 min.
 4. Strö lite strösocker på kakan. Stjälp upp den på ett bakpapper med sockrade sidan nedåt. Nu är det viktigt att rulltårtan rullas ihop snabbt så att den inte spricker!
 5. Drag av pappret som du gräddade kakan på. Pensla pappret med vatten om det är svårt att få loss det.
 6. Bred ut rabarberkompott över hela kakan. Rulla ihop. Låt svalna i tex. kylen. Skär i valfria stora skivor.

 

Här kommer fler bilder

rabarber
Rabarberkompotten går bra att förbereda i god tid så att den får svalna ordentligt. Rulltårtsbotten går inte att förbereda utan den måste rullas ihop snabbt efter gräddning så den inte spricker. Här under ser ni hur kompotten ser ut när den är färdigkokt. Lycka till alla ni som vill testa att baka denna somriga kakan.

rabarberkompott

rabarberrulltårta

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..