Lax och potatisgratäng
Tjoho vad jag är glad. Idag ska ni få ett nytt recept i Ediths Bästa 😀 Det är ett nytt laxrecept som ni ska få av mig. Nomnom ett riktigt måste-testa-recept som jag hoppas att flera av er kommer att laga.
LAX OCH POTATISGRATÄNG (ca 5 port)
Testa även en SNABBLAGAD LAXRÄTT
Recept
- 1 kg potatis (drygt)
- 500 g laxfilé (tex. 4 portionsbitar)
- 5 dl vispgrädde
- 200 g färskost vitlökssmak
- Salt och citronpeppar
Topping : Riven ost
Gör så här
- Skala och skiva potatis. Koka i ca 5 min. Häll av vattnet.
- Tärna laxen
- Varva potatis och lax i en gratängform. Krydda med salt och citronpeppar mellan varje lager.
- Blanda ihop vispgrädde och färskost. Häll i formen. Strö på riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 30 min (tills potatisen är mjuk) Låt gratängen vila en stund. Servera sedan med sallad.
En laxgratäng i Ediths Bästa
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med soppor, potatis & grönsaker
Här ser ni hur jag har varvat potatis och tärnad lax i en gratängform. Salta och krydda rikligt med citronpeppar mellan varje lager.
0