Banankaka
/
Sött
,Vi hade prickiga bananer hemma hos oss idag så jag bakade en saftig banankaka 😀 Det känns bra när man räddar mat från att hamna i papperskorgen.
Jag vill även tipsa er om min mjuka pepparkaka i detta inlägget. Mjuk pepparkaka kan man äta året om tycker jag så passa på att överraska med det på sommarens bjudningar eller ta med er i picknickkorgen.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
BANANKAKA (desto mognare bananer desto godare kaka)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 50 g smör
- 2 mogna bananer
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk kanel
Gör så här
- Smält smör. Mosa bananer med en gaffel.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör och mjölk.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Blanda ner mosad banan.
- Grädda i en smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter) Mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka.
Låt banankakan svalna lite innan ni stjälper upp den. Ludwig fick smaka först på våran kaka. Jag vill ha en till bit blev hans betyg 😀
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0