ANNONS

Banankaka

/

saftig banankaka
Hej! Vi hade prickiga bananer hemma hos oss idag så jag bakade en saftig banankaka 😀

Det känns bra när man räddar mat från att hamna i papperskorgen.

Jag vill även tipsa er om min mjuka pepparkaka i detta inlägget. Som vanligt är den rosa texten en länk så klicka på den så kommer ni till receptet.

Mjuk pepparkaka kan man äta året om tycker jag så passa på att överraska med det på sommarens bjudningar eller ta med er i picknickkorgen.

Här kommer receptet på banankakan :

mjuk pepparkaka recept (2)

BANANKAKA (desto mognare bananer desto godare kaka)

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 50 g smör
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Mosa bananer med en gaffel.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör och mjölk.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Blanda ner mosad banan.
  5. Grädda i en smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter) Mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka.

Låt banankakan svalna lite innan ni stjälper upp den. Ludwig fick smaka först på våran kaka. Jag vill ha en till bit blev hans betyg 😀

.

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

stegförsteg

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00