Banankaka

saftig banankaka
Hej! Prickiga bananer hos oss idag så jag bakade en saftig banankaka 😀 Det känns så bra när man räddar mat från att hamna i papperskorgen. Det handlar inte om snålhet utan det handlar om att det känns så vansinnigt onödigt att kasta ätbar mat i soporna. Det känns inte rimligt att göra så. Nä, kan jag så tar jag till vara på rester, utgången mat och övermogen frukt så gott jag kan. Jag lyckas inte med allt men med mycket.

Jag vill även tipsa er om min mjuka pepparkaka i detta inlägget. Som vanligt är den rosa texten en länk så klicka på den så kommer ni till receptet. Mjuk pepparkaka kan man äta året om tycker jag så passa på att överraska med det på sommarens bjudningar eller ta med er i picknickkorgen. Här kommer receptet på banankakan :

mjuk pepparkaka recept (2)

BANANKAKA (desto mognare bananer desto godare kaka)

Baka även mina enkla BANANMUFFINS

 

Recept

  • 50 g smör
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel

 

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Mosa bananer med en gaffel.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör och mjölk.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Blanda ner mosad banan.
  5. Grädda i en smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter) Mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka.

 

Låt banankakan svalna lite innan ni stjälper upp den. Ludwig fick smaka först på våran kaka. Jag vill ha en till bit blev hans betyg 😀

stegförsteg

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..