Hallongrottspaj

hallongrottspaj
Hejsan! Idag blev jag sugen på att fira in midsommarhelgen med något gott till eftermiddagsfikat. Äggen var slut och jag hade inte lust att bege mig till affären så jag bestämde mig för att göra en hallongrottspaj 😛 Den innehåller inga ägg och den är väääldigt god.

Idén kommer från duktiga och påhittiga Jenny som bloggar på Jennys matblogg hennes blogg är jättestor så jag tror säkert att ni är många som känner till henne. Receptet skiljer sig lite från Jennys men själva utseendet och idén med pajen är densamma. Här kommer beskrivning på hur jag bakade min hallongrottspaj

hallongrotts paj

HALLONGROTTSPAJ

Baka även en enkel HALLONCHEESECAKE

 

Recept

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Fyllning : Sylt

 

Gör så här:

  1. Arbeta ihop alla ingredienser. För hand eller med tex. matberedare. Forma till en stor degklump.
  2. Rulla ut 20-22 st bollar (ca 25 g/st)
  3. Lägg bollarna jämt fördelade i en pajform eller springform Ø ca 22 cm (smörj ev. formen först)
  4. Gör en grop i varje boll. Använd tex. skaftet på en träslev. Fyll varje grop med sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera med tex. vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp

hallonsyltspaj

hallongrottapaj
Om ni vill kan ni pudra florsocker över hallongrottspajen innan servering det blir både fint och extra gott. Denna gången åt vi vispad grädde till. Nomnomnom…

hallonpaj

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..