ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tekakor med kruskakli

/

Godmorgon! Idag var jag uppe med tuppen och bakade bröd. Jag brukar vara morgontrött men idag var jag pigg och vaknade först av alla i familjen, till och med före Fredrik som annars går upp tidigt för att åka till jobbet.

När jag blev baka-bröd-sugen idag så tänkte jag hitta på ett nytt brödrecept och dela med mig av det till er.Tekakor med kruskakli testade jag fram och jag blev så nöjd med dessa tekakor så det känns riktigt kul att få ge er recepetet.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

TEKAKOR MED KRUSKAKLI (ca 20 st)

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI

Recept

 • 6 dl vatten
 • 3 dl havregryn
 • 1 dl kruskakli
 • 50 g jäst
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 tsk salt
 • 2 msk strösocker
 • ca 12 dl vetemjöl

Topping : vatten och kruskakli

Gör så här

 1. Koka ihop vatten, havregryn och kruskakli till en gröt. Låt svalna till fingervarmt (37°)
 2. Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten, tärnat smör och övriga ingredienser.
 3. Arbeta degen i maskin i 5 min. Låt sedan degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Rulla ut 20 bullar. Platta med handen ut till tekakor. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Pensla tekakorna med vatten. Strö på kruskakli. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Fantastiskt goda tekakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Det lättaste sättet att få jämnstora tekakor är att först rulla ut degen till bullar och sedan platta till dem. Så gör alltid jag. Innan sista jäsningen ska tekakorna naggas och det gör ni snabbt och enkelt med en gaffel.

Några av mina barn tycker att det är livsfarligt att äta bröd som är toppade med kruskakli. I brödet går det bra men inte att använda det som topping, så jag gjorde några utan topping också.

Vill ni också hoppa över det så behöver ni inte pensla tekakorna med vatten utan det är bara att sätta in tekakorna i ugnen efter den 2:a jäsningen.

Här hittar ni 5 till recept på tekakor

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00