Hej vänner. Sommarlov och fint väder, då gäller det att komma på något smidigt att laga till middag.
Denna krämiga falukorvsrättengjorde jag idag. När jag skriver ”middag” så menar jag samma måltid som många av er kallar för lunch. Vi har alltid sagt middag när vi äter mat mitt på dagen, även när jag var liten, så det hänger liksom kvar än idag.
Ludwig tyckte att det var väldigt onödigt att ha krossade tomater i såsen. Bitar är det värsta han vet just nu så han fick pilla bort dem. Babyspenat som vi hade som tillbehör var inte heller vad han önskade. Inte lätt att få maten att passa alla.
Ludwig har åkbandet från Liseberg kvar runt handleden, han vill inte ta bort det så vi får se hur länge det kommer sitta där.
Stek strimlad falukorv och så på med en krämig tomatsås. Allt får småputtra medan riset kokar klart.
Idag gjorde jag inte den vitkålssalladensom jag brukar ha till denna maträtten utan jag gjorde det snäppet enklare för mig och köpte babyspenat, som jag berättade ovan.
Färdigsköljd spenat som är klar att servera direkt ur påsen. Smidigt, nyttigt och gott!
Efter maten gick vi ut. Oscar hade med sig sina lilla fläkt som går på batteri. Han tycker att det är så roligt att fläkta med den.
För ett par dagar sedan trillade han och fick ett sår på näsan mitt emellan ögonen. Älsklingen ♥
I krukan bakom Oscar har jag planterat nejlikor. Helt underbar färg som man blir glad av.
Imorgon ska jag överraska barnen med hemkokt kräm. Kika in här då så ska ni få receptet. Kram!
Hej vänner ♥ Tjofs tjofs så var brödet jag bakade igår slut. Det är kul att barnen äter med god aptit men jag hade ju tänkt frysa in lite också. Inte en enda brödsmula fanns kvar så jag fick helt enkelt dra igång ett nytt brödbak idag.
Tur att vi har köksfönstret i skugga under förmiddagen annars hade det varit för varmt att stå inne och baka bröd. Fördelen med värmen är ju att degen jäser väldigt bra. Ställ degen på en varm, dragfri och solig plats så växer den så det knakar under jäsningen. Jag bakade samma bröd idag som igår men denna gången rev jag ner ett par morötter i degen också.
2 morötter rev jag ner i degen och det blir ungefär 3 dl fint riven morot, mängden morot är inte jättenoga men på ett ungefär 3 dl kan ni använda, det blir lagom.