ANNONS

Tekakor med kruskakli och morötter

/
morotsbröd

Hej vänner ♥

Tjofs tjofs så var brödet jag bakade igår slut. Det är kul att barnen äter med god aptit men jag hade ju tänkt frysa in lite också. Inte en enda brödsmula fanns kvar så jag fick helt enkelt dra igång ett nytt brödbak idag.

Tur att vi har köksfönstret i skugga under förmiddagen annars hade det varit för varmt att stå inne och baka bröd. Fördelen med värmen är ju att degen jäser väldigt bra. Ställ degen på en varm, dragfri och solig plats så växer den så det knakar under jäsningen. Jag bakade samma bröd idag som igår men denna gången rev jag ner ett par morötter i degen också.

bröd med morot

TEKAKOR MED KRUSKAKLI OCH MORÖTTER (ca 20 st)

Baka även TEKAKOR MED GROVT RÅGMJÖL

Recept

  • 2 morötter
  • 6 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kruskakli
  • 50 g jäst
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : vatten och kruskakli

Gör så här

  1. Skala och finriv morötter (2 morötter = ca 3 dl riven morot)
  2. Koka vatten, havregryn och kruskakli till en gröt. Låt sedan svalna till fingervarmt (37°)
  3. Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten, smör delat i bitar och övriga de ingredienserna.
  4. Arbeta degen med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Rulla ut 20 bullar. Platta ut till tekakor. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  6. Pensla tekakorna med vatten och strö på kruskakli.
  7. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

morotsbröd

2 morötter rev jag ner i degen och det blir ungefär 3 dl fint riven morot, mängden

morot

är inte jättenoga men på ett ungefär 3 dl kan ni använda, det blir lagom.

bröd med kruskakli
tekakor morötter

Följ mig även här:

FACEBOOK

&

INSTAGRAM


baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00