ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tekakor med russin

/
russinbröd

Hej alla mina kompisar. Hoppas att allt är bra med er. Värmen är som bortblåst så nu håller vi oss inne och bakar bröd igen. Jag blev så nöjd med mina tekakor med kruskakli och nu har jag bakat ännu en variant av det brödet.

Med russin i och mums säger jag bara, det här blev en riktigt lyckad kombination. Tekakor som innehåller gröt och saftiga russin. NI-MÅSTE-TESTA och jag lägger receptet i kategorin Ediths Bästa.

bröd med russin

TEKAKOR MED RUSSIN (ca 20 st)

Baka även mina TREKANTIGA GRÖTBULLAR

Recept

 • 6 dl vatten
 • 3 dl havregryn
 • 1 dl kruskakli
 • 2 dl russin
 • 50 g jäst
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 tsk salt
 • 2 msk strösocker
 • ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Koka ihop vatten, havregryn och kruskakli till en gröt. Rör ner russin. Låt svalna till fingervarmt (37°)
 2. Rör ut jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten, tärnat smör och de övriga ingredienserna.
 3. Kör degen i maskin i 5 min. Jäs sedan degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Rulla ut 20 bullar. Forma med handen ut bullarna till tekakor. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.Jag bakade även en sats potatisbröd som ni ser nedan.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

potatisbröd

Potatisfrallor är det absolut godaste brödet tycker Tilde. Så fort det blir några kokta potatisar efter middagen så föreslår hon att vi ska baka det brödet och det är verkligen gott så jag håller med henne.Saftigare bröd tror jag knappt att man kan baka, det är supersaftigt, som ett luftigt fluffigt korvbröd blir det. Hoppas att ni vill testa. Recept på potatisfrallor HITTAR NI HÄR

bröd potatis
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00