ANNONS

Vinbärsmuffins

/

vinbärsmuffins
Hejsan vänner. Jag har precis landat framför datorn efter en dag ute i trädgården med den här lille godingen. Fredrik har varit och hämtat våra 3 tjejer i Halland idag där de varit på minisemester och festival, jag och Oscar stannade hemma med Melwin och Ludwig.

En hel del trädgårdsarbete fick vi gjort, ogräsrensning, vattning och klippning av buskar och så plockade vi av lite vinbär från våra vinbärsbuskar. På eftermiddagen bakade vi vinbärsmuffins och smaskade i oss, vi hade lagom mycket smuts under naglarna. Det ska ju synas när man varit ute och jobbat 😀 Vinbärsmuffinsen blev världsgoda så det här blir ännu ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA. Varsågoda här kommer det:

recept vinbär

VINBÄRSMUFFINS (15 st)

Baka även min KLADDIGA VINBÄRSKAKA

Gör topping först: Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Muffins

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 3 dl röda vinbär

Gör så här:

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
 3. Vänd försiktigt ner vinbär
 4. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 5. Lägg på topping över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka. Låt svalna.

Vinbärsmuffins som smakar sommar

vinbär
Här ser ni hur jag blandar ner vinbär i smeten. Jag använde färska vinbär från trädgårdslandet men det går lika bra att köpa frysta vinbär i matbutiken. Använder ni frysta vinbär så behöver ni inte tina dem.

rödavinbärsmuffins
Jag gräddar alltid muffins i muffinsplåt för då blir de allra bäst. Formarna håller sig stadiga och stabila. De flesta muffinsplåtar har plats för 12 stycken muffins så kanske behöver ni grädda dessa muffins i två omgångar eftersom receptet ger 15 st muffins. Så gjorde jag och det gick jättebra, smeten höll sig bra medan den första omgången muffins gräddades.

vinbärskaka
Mumsmums hoppas att ni är många som vill testa mitt recept på vinbärsmuffins och superglad skulle jag bli om ni som testar berättar vad ni tyckte. Det är så roligt tycker jag.

kaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00