Muffins med nektarin

nektarinmuffins
Hej svejs! Lagom när Fredrik hade somnat sent igår kväll så blev jag sugen på att baka. Vinbärsmuffinsen som jag testade fram blev så lyckade och jag kunde inte låta bli att fundera på hur muffinsen skulle smaka om jag skulle byta ut vinbär mot nektariner.

Jag smög ut i köket, klockan var nästan mitt i natten. Jag tärnade två nektariner och satte sedan igång elvispen. Stackars Fredrik, hoppas att han sov djupt. När muffinsen var färdiggräddad stängde jag av ugnen och gick och lade mig. Idag blev det fika och det var riktigt gott kan jag lova. Muffins med nektarin blev precis så goda som jag hoppades. Jag toppade muffinsen med kanel för det älskar ju jag. Här kommer receptet :

muffins kanel

MUFFINS MED NEKTARIN (15 st)

Baka även min goda PERSIKOPAJ

 

Gör topping först: Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

 

Muffins

 • 2 nekatriner
 • 125 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk

Pudring: Kanel

 

Gör så här:

 1. Tärna nekatriner i småbitar.
 2. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 3. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör ner mjölk.
 4. Vänd försiktigt ner tärnad nektarin
 5. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 6. Lägg på topping över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka. Låt svalna. Pudra sedan över kanel (valfritt)

tärnad nekatarin
Här ser ni de 2 tärnade nektarinerna som jag fotade i mörkret. Jag visste inte om det skulle gå att fota när det var så mörkt men under lampan på köksfläkten funkade det fint.

kaka nekatriner

kanel
På toppen av dessa nektarinmuffins passade det väldigt bra med kanel tycker jag. Väldigt sugen på vaniljvisp blev jag när jag smakade på muffinsen så det rekommenderar jag till om ni vill att det ska bli extra festligt.

muffins nektarin

persika muffins

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..