Squashbröd

familj
Hej! Idag har jag bakat tekakor igen, Oscar var den förste som fick smaka. Det är roligt att baka tekakor så det bakar jag ofta och så är det ju så gott. Jag brukar använda mycket smör i degen, då blir brödet saftigt. Denna gången gjorde jag en variant med squash och wow säger jag bara. Så gott med squashbröd så det här receptet måste få finnas med här på bloggen. Här kommer det:

squashbröd

SQUASHBRÖD – TEKAKOR MED SQUASH (18-20 st)

Baka även mina populära POTATISFRALLOR

 

Recept

 • 1 squash (ca 3 dl fint riven)
 • 5 dl vatten
 • 3 dl havregryn
 • 50 g jäst
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 tsk salt
 • 2 msk strösocker
 • ca 12 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 1. Finriv squash och krama ur vätskan.
 2. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Låt svalna till fingervarmt (37°)
 3. Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten, smör delat i bitar, salt, strösocker och riven squash
 4. Arbeta in vetemjöl tills degen precis blivit klibbfri. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 5. Rulla med mjölad hand ut 18-20 bullar. Platta ut bullarna till tekakor. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

bröd squash

Här håller Oscar en grön och fin squash som vi ska riva fint på rivjärnet. Innan vi tillsätter den i degen så kramar vi ur lite vätska. Att vi tar bort en del av vätskan beror på att degen kan bli lös och väldigt kladdig om all vätska är kvar. Använd händerna eller en sil så går det smidigt. Squash kallas även för zucchini

squash

baka squash

Man kan ana att det är squash i tekakorna när man ser de gröna bitarna, det ser trevligt ut tycker jag. Först rullar jag ut runda bullar och sedan formar jag dem till tekakor och sedan gräddas de mitt i ugnen 250° i 10 min. Lycka till!

bullar squash

nyttigt bröd

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..