Ägg och smörkräm

gg och smörkräm

ÄGG OCH SMÖRKRÄM – Ett topprecept 😀

Lagom mängd smörkräm till en rund tårta Ø ca 24 cm.

 

Recept

  • 3 äggulor
  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Koka ihop alla ingredienser under omrörning. Låt svalna så krämen tjocknar.
  2. När krämen tjocknat kan den användas som tex. täcke på en tårta eller som topping på cupcakes

 

Tips! Krämen blir bäst att göra dagen innan den ska användas och sedan få stå i kylen under natten. Tårtan på bilden innehåller ett lager mosad banan blandad med vispad grädde och ett lager hallon med vispad grädde.

DENNA SOCKERKAKAN passar bra som tårtbotten

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..