ANNONS

Goda muffins med nougat

/
muffins nougat

Hej vänner ♥ Hoppas att ni gillar muffins lika mycket som jag gör för idag ska ni få receptet på världens godaste muffinssom jag bakade till dagens fika. Jag utgick från ett av mina bästa grundrecept och smaksatte med nougat och jösses säger jag bara så goda de blev.

Nu har jag sagt det många gånger till väldigt många av mina recept men detta är ett topprecept som ni MÅSTE testa att baka. Njut ordentligt och ta minst 2 stycken när muffinsen är ljumna och alldeles nybakade. Goda kalla med om ni får några över.

nougatmuffins

MUFFINS MED NOUGAT (12 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Gör topping först : Smält 50 g smör. Blanda ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Muffins

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 2 dubbelnougat (43 g/st)

Gör så här

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner äggen (ett ägg i taget)
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör ner mjölk.
 3. Fördela smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 4. Dela nougat i 12 bitar. Tryck ner en bit nougat i varje muffins och fördela ut topping överst.
 5. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins

baka med nougat

2 stycken dubbelnougat blev lagom till dessa muffins. Jag delade varje nougat i 6 bitar och fick då totalt 12 stycken bitar. Varje bit tryckte jag ner i muffinssmeten som ni ser på bilden.

Sist fördelade jag ut topping och sedan fick muffinsen hoppa in i ugnen för att gräddas i ungefär en kvart.

muffins crumble

Som vanligt håller sig Oscar i närheten när det är godsaker på gång i köket. När jag hade fotat klart tog han en muffins och sprang till pappa som satt ute på trappan. Mumsmums så var muffinsen uppäten och trappan full med smulor. Gott tyckte han.

världens godaste

4 till tips med nougat

 1. Nougatrutor
 2. Wienernougat
 3. Kladdkaka med nougat
 4. Nutellacrisp
nougatmuffins
2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00