ANNONS

Falukorvskottar

/

falukorvskottar
Hej alla, så kul att ses. Idag kommer ett nytt matrecept in här på bloggen, det är goda och lättlagade falukorvskottar som jag vill tipsa er om. Perfekt sommarmat tycker jag. Det är svårt att få tag på bra potatis till att göra potatismos under sommaren, då kan man göra mos på pulver eller servera pasta till istället.

Barnen här hemma älskar falukorvskottar så hoppas att ni är många som vill testa. Lycka till!

korvkottar mat

FALUKORVSKOTTAR (ca 6 port)

Testa även att laga mina goda FISKBIFFAR

Recept

 • 2 dl creme fraiche
 • 2,5 dl vispgrädde
 • 0,5 dl chilisås
 • 0,5 tsk salt
 • 2 krm vitpeppar
 • ca 600 g falukorv
 • Ströbröd
 • 250 g körsbärstomater

Gör så här:

 1. Rör ihop creme fraiche, vispgrädde, chilisås, salt och vitpeppar. Häll såsen i en ugnsform.
 2. Dela falukorven i stora bitar (3-4 cm) Skär ett rutmönster i änden av varje bit. Doppa rutmönstret i ströbröd.
 3. Ställ korvbitarna i såsen. Fördela körsbärstomater runt om.
 4. Ställ in mitt i ugnen 225° i 20-25 min (höj ev. till 250° sista tiden för mer färg) Servera korvkottarna med tex. pasta eller potatismos och sallad

Fler bilder på de goda falukorvskottarna 😛

falukorvs kottar

Här ser ni hur jag har skurit ett rutmönster i falukorven och doppat korven i ströbröd. Sedan placerar jag ut korvkottarna i den krämiga och goda såsen och strör ut cocktailtomater runt om. Och så in i ugnen. Snabbt, enkelt och väldigt gott! Såsen är galet god kan jag lova ♥ Önskar ni mer hetta så tillsätt lite sambal oelek i såsen också, mängd efter eget tycke.

falukorv

korv i ugn

ugnsbakad falukorv

5 till goda recept med falukorv

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00