ANNONS

Storbiff med vitlöksfärskost

/
köttfärsrecept

Hej vänner. Hoppas att det är bra med er ♥ Idag gjorde jag en stor köttfärsbiff till middag, hela familjen var inte hemma så 1 styck storbiff blev lagom till dagens middag. När alla är hemma gör jag två. Jag kallar det storbiff när jag steker en jättebiff i stekpannan, det är så smidigt så det lagar jag ofta.

Idag hade jag 3 förpackningar vitlöksost i kylen så det toppade jag biffen med. Vitlöksosten fick smälta ner över köttfärsbiffen och blev ett härligt krämigt täcke och på sidorna rann den ner som en god sås. Verkligen gott till pasta. Beskrivningen kommer här:

världens godaste köttfärs

STORBIFF MED VITLÖKSFÄRSKOST (ca 5 port)

Testa även mina 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS

Recept

 • 1 ägg
 • 0,5 dl havregryn
 • 1 dl vatten
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 2 msk mixad gul lök
 • 600 g köttfärs
 • ca 300 g färskost med vitlökssmak

Gör så här

 1. Rör ihop allt utom köttfärs och färskost. Låt svälla i 10 minuter. Arbeta sedan in köttfärs. Stek en provbit, smaka och tillsätt mer salt om så önskas.
 2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut köttfärsen i pannan så det blir en stor biff.
 3. Stek på medelvärme i 3-4 min. Vänd på biffen med hjälp av ett lock eller en tallrik. Lägg på valfri mängd färskost. Lägg på ett lock. Stek klart på medelsvag värme tills biffen är genomstekt (5-7 min)

Servering : Storbiff med färskost, pasta och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

storbiff

Här har jag stekt storbiffen på ena sidan och sedan vänt den med hjälp av ett lock.

vitlöksost

3 runda förpackningar med vitlöksost använde jag. Varje förpackning innehöll 100 g färskost med vitlökssmak och det blev lagom till oss.

Önskar ni mer eller mindre så tar ni det, helt efter eget tycke och smak. Färskosten smälter och blir krämig när den hettas upp, det passar väldigt bra till pasta och köttfärs tycker jag.

köttfärs färskost
färskost vitlök köttfärs
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00