ANNONS

Tacosoppa

/

tacosoppa pasta
Hej alla mina bloggkompisar! Hoppas att ni mår bra. Här är det grått och ruggigt ute så idag när barnen kom hem från skolan överraskade jag dem med en varm och god soppa 😀 Vi älskar soppa allihop här hemma, till och med Oscar brukar kunna sleva i sig det.

Det var inte vilken soppa som helst denna gången utan det var barnens favoritsoppa som är kryddad med tacokrydda som jag gjorde. Tacosoppa kallar vi den. Ibland gör jag en mindre sats av tacosoppa när vi fått tacorester kvar efter helgen. När jag gör soppan från grunden, som denna gången, så brukar jag göra en rejäl sats så att den räcker till ett par matlådor också. Soppa är perfekt till matlåda och här kommer mitt recept :

soppa

TACOSOPPA (8-10 port)

Här hittar ni mitt bästa recept på TACOPAJ

.

Recept

 • 1 gul lök
 • 800 g köttfärs
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 påsar tacokrydda (2×40 g)
 • 1 liter vatten
 • 2 förp krossade tomater (ca 2×390 g)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 3 grönsaksbuljongtärningar
 • 1 stor burk majs (ca 2 dl)
 • 5-6 dl pasta
 • Salt och vitpeppar
 • Paprikapulver

Topping : naturell yoggi eller creme fraiche

Gör så här:

 1. Skala och hacka gul lök. Fräs i stekpanna tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlök. Rör ner tacokrydda och följ anvisningarna på kryddpåsen.
 2. Koka i en stor kastrull ihop vatten, krossade tomater och tomatpuré. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
 3. Rör ner tacoköttfärs, majs och valfri mängd okokt pasta i kastrullen. Låt småkoka tills pastan är mjuk.
 4. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver.

Servering : Tacosoppa med en klick yoggi eller creme fraiche och tex. FANTASTISKA BRÖDET

soppa tacokrydda
Tips! Jag använder en stekpanna och en stor kastrull när jag gör denna soppan, om ni har en stor stekgryta tex. så kan ni göra hela soppan i den. Då behöver ni inte steka köttfärsen i en stekpanna först. Har ni tacorester (tacokryddad köttfärs) kvar efter helgen så rör ni enkelt ner den i soppan och värmer upp den medan soppan kokar. Lycka till!

taco soppa

Här kommer 5 till tips på goda soppor

 1. Grön ärtsoppa med lime
 2. Gulaschsoppa
 3. Köttfärssoppa med kardemumma
 4. Het morotssoppa
 5. Kycklinggryta med curry och kokosmjölk

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00