ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kassler med pestosås

/

Hej med ett nytt matrecept 😀 Idag lagade jag kassler med pestosåstill middag. Kassler och pesto blir väldigt gott tillsammans så det måste ni testa.

Såsen blir så god! Man vill liksom slicka tallriken för att få i sig precis allt. Mmmm… Receptet är enkelt, bara 5-10 minuter arbetsinsats och rätten passar jättebra till matlåda om ni får något över.

Först åt jag och Oscar middag, en stund senare kom Ludwig hem från skolan och ville äta även han. Oscar satte sig på samma stol som Ludwig och snodde några tomater från honom. Oscar tycker att det är så roligt när Ludwig kommer hem från skolan, det är så kul att busa med honom. Syskonkärlek ♥

KASSLER MED PESTOSÅS (ca 5 port)

Laga även en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 600 g kassler
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl creme fraiche
  • 2-3 msk pesto

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Putsa och skiva kassler. Lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Värm upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Blanda ihop med creme fraiche. Smaka av med pesto.
  3. Häll såsen över kasslern. Strö på valfri mängd riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Servera kassler med tex. ris, sallad och fröknäcke

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Jag använde en ekologisk pesto som jag tycker är väldigt god. Jag har endast smaksatt såsen med pesto och buljongtärning. Någon övrig kryddning behövs inte, inte ens salt eftersom både buljongtärningen och kasslern är salt.

På toppen rev jag ost, goudaost hade jag hemma så det använde jag denna gången. Vill ni använda en smakrikare ost så tar ni det. Lycka till!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00