Kassler med pestosås

syskonkärlek
Hej med ett nytt matrecept 😀 Idag lagade jag kassler med pestosås till middag. Kassler och pesto blir väldigt gott tillsammans så det måste ni testa, såsen blir så god! Man vill liksom slicka tallriken för att få i sig precis allt. Mmmm… Receptet är enkelt, bara 5-10 minuter arbetsinsats och rätten passar jättebra till matlåda om ni får något över.

Först åt jag och Oscar middag, en stund senare kom Ludwig hem från skolan och ville äta även han. Oscar satte sig på samma stol som Ludwig och snodde några tomater från honom. Oscar tycker att det är så roligt när Ludwig kommer hem från skolan, det är så kul att busa med honom. Syskonkärlek ♥ Nu ska ni få receptet, här kommer det:

mat för barn

KASSLER MED PESTOSÅS (ca 5 port)

Testa även den goda FLÄMTANDE UTTERN

 

Recept

  • 600 g kassler
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl creme fraiche 34%
  • 2-3 msk pesto

Topping : Riven ost

 

Gör så här:

  1. Putsa och skiva kassler. Lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Värm upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Blanda ihop med creme fraiche. Smaka av med pesto.
  3. Häll såsen över kasslern. Strö på valfri mängd riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Servera med tex. ris, sallad och fröknäcke

 

Nedan ser ni beskrivande bilder (sista bilderna är fotade vid spisen under lampan på fläkten)

kassler krämig sås

gratäng
Jag använde en ekologisk pesto som jag tycker är väldigt god. Jag har endast smaksatt såsen med pesto och buljongtärning. Någon övrig kryddning behövs inte, inte ens salt eftersom både buljongtärningen och kasslern är salt. På toppen rev jag ost, goudaost hade jag hemma så det använde jag denna gången. Vill ni använda en smakrikare ost så tar ni det. Lycka till!

pesto

pesto kassler

kassler creme fraiche

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..