ANNONS

Kardemummakaka i långpanna

/
kardemummakaka

KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Tips 1: Baka även goda KARDEMUMMASNITTAR

Tips 2: Laga en SOPPA MED KARDEMUMMA

Recept

  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 4,5 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjölk

Topping : Pärlsocker (valfritt) och florsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Mortla kardemummakärnor grovt. Rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Klä en djup långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper. Smörj botten och kanterna. Häll i smeten och strö på pärlsocker om så önskas (kan hoppas över)
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad) Låt svalna. Skär i valfria rutor, pudra över florsocker innan servering.
  6. Kardemummakakan smakar nybakad både den dagen ni bakar den och dagen efter. Ska den serveras vid ett senare tillfälle så går den bra att frysa in, pudra rikligt med florsocker över kakan innan servering. Kan serveras på en kakbuffé istället för bulle, gärna med ett glas kall mjölk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med vetebröd & bullekakor

kardemummakakans
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00