Kardemummakaka i långpanna

långpanna

KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Tips 1 Baka även mina goda KARDEMUMMASNITTAR

Tips 2 Tillaga en KÖTTFÄRSSOPPA MED KARDEMUMMA

 

Recept

  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 4,5 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjölk

Topping : Pärlsocker (valfritt) och florsocker

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Mortla kardemummakärnor grovt. Rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Klä en djup långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper. Smörj botten och kanterna. Häll i smeten och strö på pärlsocker om så önskas (kan hoppas över)
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad) Låt svalna. Skär i valfria rutor, pudra över florsocker innan servering.

 

Kardemummakakan smakar nybakad både den dagen ni bakar den och dagen efter. Ska den serveras vid ett senare tillfälle så går den bra att frysa in, pudra rikligt med florsocker över kakan innan servering. Kan serveras på en kakbuffé istället för bulle, gärna med ett glas kall mjölk. LYCKA TILL

kardemummakaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..