Chokladgodis med kokos och 15 godisrecept

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska ni få tips på världens godaste godis 😛 Två ingredienser är allt som behövs för att göra dessa godbitar.

De chokladiga kokosbitarna passar både som julgodis och påskgodis. De är så goda så detta bara måste ni testa. Så här enkelt gör ni:

CHOKLADGODIS MED KOKOS (20-24 st)

Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 400 g mjölkchoklad
  • ca 5 dl kokos

Gör så här

  1. Bryt mjölkchoklad i bitar och smält över vattenbad.
  2. Rör ner valfri mängd kokos i den smälta chokladen.
  3. Klicka ut små högar av chokladsmeten på ett bakplåtspapper. Låt stelna (tex. i kylen) Sedan är det bara att äta och njuta!

2 ingredienser ger godaste julgodiset

Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

Mjölkchoklad och kokos. Lätt som en plätt att göra och så galet gott godis blir det. Om chokladbitarna känns lite hårda efter att de stelnat i kylen så kan ni låta dem stå i rumstemperatur lite innan ni serverar dem.

Oscar fick smaka först. Jag tror att han känner sig väldigt nöjd med att vara hemma hos mamma istället för att gå på förskola. Snart fyller han 2 år och han ska vara hemma i minst ett år till, kanske till och med längre.

Mums mums mums, det är så gott! Tycker ni om kokos så älskar ni dessa godbitar, det lovar jag. Vill ni inte testa att göra dem nu så spara mitt tips och gör dem till jul och servera på gottebordet. Perfekt julgodis 😀

I länkarna nedan hittar ni 15 recept till på godis

  1. KRISPIGT GODIS
  2. NUTELLACRISP (min stora favorit)
  3. SMÖRKOLA
  4. WIENERNOUGAT
  5. ROCKY ROAD FUDGE
  6. KEXCHOKLAD
  7. JORDNÖTSFUDGE
  8. MARIANNETRYFFEL
  9. KANELKOLA
  10. JORDNÖTSBRÄCK
  11. MJÖLKCHOKLADFUDGE
  12. CHOKLADKOLA
  13. POLLYFUDGE
  14. BOUNTYBOLLAR
  15. FUDGE
0
30

Kardemummakaka i långpanna

KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Tips 1: Baka även goda KARDEMUMMASNITTAR

Tips 2: Laga en SOPPA MED KARDEMUMMA

Recept

  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 4,5 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjölk

Topping : Pärlsocker (valfritt) och florsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Mortla kardemummakärnor grovt. Rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Klä en djup långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper. Smörj botten och kanterna. Häll i smeten och strö på pärlsocker om så önskas (kan hoppas över)
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad) Låt svalna. Skär i valfria rutor, pudra över florsocker innan servering.
  6. Kardemummakakan smakar nybakad både den dagen ni bakar den och dagen efter. Ska den serveras vid ett senare tillfälle så går den bra att frysa in, pudra rikligt med florsocker över kakan innan servering. Kan serveras på en kakbuffé istället för bulle, gärna med ett glas kall mjölk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med vetebröd & bullekakor

0
14

Kassler med pestosås

Hej med ett nytt matrecept 😀 Idag lagade jag kassler med pestosåstill middag. Kassler och pesto blir väldigt gott tillsammans så det måste ni testa.

Såsen blir så god! Man vill liksom slicka tallriken för att få i sig precis allt. Mmmm… Receptet är enkelt, bara 5-10 minuter arbetsinsats och rätten passar jättebra till matlåda om ni får något över.

Först åt jag och Oscar middag, en stund senare kom Ludwig hem från skolan och ville äta även han. Oscar satte sig på samma stol som Ludwig och snodde några tomater från honom. Oscar tycker att det är så roligt när Ludwig kommer hem från skolan, det är så kul att busa med honom. Syskonkärlek ♥

KASSLER MED PESTOSÅS (ca 5 port)

Laga även en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 600 g kassler
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl creme fraiche
  • 2-3 msk pesto

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Putsa och skiva kassler. Lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Värm upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Blanda ihop med creme fraiche. Smaka av med pesto.
  3. Häll såsen över kasslern. Strö på valfri mängd riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Servera kassler med tex. ris, sallad och fröknäcke

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Jag använde en ekologisk pesto som jag tycker är väldigt god. Jag har endast smaksatt såsen med pesto och buljongtärning. Någon övrig kryddning behövs inte, inte ens salt eftersom både buljongtärningen och kasslern är salt.

På toppen rev jag ost, goudaost hade jag hemma så det använde jag denna gången. Vill ni använda en smakrikare ost så tar ni det. Lycka till!

0
15