Kokt torsk med äggsås
Hej vänner. Kul att ses ♥ Idag ska ni få recept på en riktig klassiker som jag vet är mångas favorit bland alla fiskrätter 😀 Kokt torsk med äggsås alltså mmmm… det är ju så gott! Och inte alls svårt att tillaga. Man kan ju göra denna klassiska fiskrätt på lite olika sätt, en del använder bara mjölk i äggsås men jag gillar att ta i lite grädde också, såsen blir så mycket godare då.
Och så smaksätter jag med ett par buljongtärningar, det är så smidigt. Till maten bakade jag lite goda vallmofrallor RECEPT HÄR precis nybakade åt vi dem till maten och alla här hemma tyckte att det var så gott.
KOKT TORSK MED ÄGGSÅS (ca 6 port)
Laga även TONFISK ÄGG OCH POTATIS
Recept
- 6 kokta ägg
- 2 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 3 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl hackad persilja
- Salt och vitpeppar
- 2 paket torsk (2×400 g)
Redning : Vispa ihop ca 1 dl vatten och ca 2 msk vetemjöl
Gör så här
- Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner mjölk, vispgrädde och persilja. Koka upp under omrörning. Häll sakta ner redning tills såsen har önskad konsistens (ev. används inte hela mängden redning)
- Rör ner hackat ägg i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm på låg värme medan torsken tillagas.
- Lägg (upptinad) torskfilé i sjudande lättsaltat vatten. Vattnet ska precis täcka fisken. Lägg på lock. När torsken är vit rakt igenom är den klar. Det tar 5-7 min.
Servering : Kokt potatis, kokt torsk, äggsås och tex. kokta morötter och gröna ärtor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur
Här ser ni den goda äggsåsen (smaskelismaskens) och i bakgrunden ser ni vallmofrallorna som precis jäst klart och ska få hoppa in i ugnen.
Vallmofrallorna har nu gräddats färdigt och maten är också klar. Dags att äta!
Nedan hittar ni 6 till goda recept med torsk
- Fiskpaté av torsk (familjens favorit)
- Fiskpinnar
- Enkelt recept med torsk
- Torsk i god sås
- Fiskbiffar av torsk (missa inte!)
- Torskfilé med mjukostsås