Hej vänner. Kul att ses ♥ Idag ska ni få recept på en riktig klassiker som jag vet är mångas favorit bland alla fiskrätter 😀 Kokt torsk med äggsås alltså mmmm… det är ju så gott! Och inte alls svårt att tillaga. Man kan ju göra denna klassiska fiskrätt på lite olika sätt, en del använder bara mjölk i äggsås men jag gillar att ta i lite grädde också, såsen blir så mycket godare då.
Och så smaksätter jag med ett par buljongtärningar, det är så smidigt. Till maten bakade jag lite goda vallmofrallor RECEPT HÄR precis nybakade åt vi dem till maten och alla här hemma tyckte att det var så gott.
Redning : Vispa ihop ca 1 dl vatten och ca 2 msk vetemjöl
Gör så här
Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner mjölk, vispgrädde och persilja. Koka upp under omrörning. Häll sakta ner redning tills såsen har önskad konsistens (ev. används inte hela mängden redning)
Rör ner hackat ägg i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm på låg värme medan torsken tillagas.
Lägg (upptinad) torskfilé i sjudande lättsaltat vatten. Vattnet ska precis täcka fisken. Lägg på lock. När torsken är vit rakt igenom är den klar. Det tar 5-7 min.
Servering : Kokt potatis, kokt torsk, äggsås och tex. kokta morötter och gröna ärtor