Äppelfrallor och 10 äppelrecept

pple
Hejsan! Här kommer ett recept på goda äppelfrallor 😀 Jag tycker att det är så kul att smaksätta bröd på olika sätt och denna gången använde jag små äppelbitar i brödet. Väldigt lyckat och gott blev det. När barnen kom hem efter skolan åt vi äppelfrallorna fyllda med skagenröra och ost. Så gott var det. Mmmm… Hoppas att ni vill testa mitt äppelbröd , receptet kommer här:

ppelbröd

ÄPPELFRALLOR (20 st)

Baka även goda TUNNBRÖD I STEKPANNA

 

Recept

 • 2 äpplen
 • 6 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 3 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • ca 14 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 1. Kärna ur och tärna äpple smått (3-4 dl) Behåll skalet på.
 2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
 3. Arbeta in äpple, salt, strösocker och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
 4. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen. Tryck försiktigt ut degen till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min

pple bröd

Här ser ni rakt ner i degbunken. Tärnat äpple simmar runt i degspadet och nu ska mjölet arbetas in. Hur stora bitar ni skär upp äpplet i bestämmer ni själva, så här tyckte jag blev lagom. Skalet får vara kvar, det är smidigast.

bullar äpple

ppelpaj

ppelfrallor

Mitt i fotograferingen dök ”brandmannens” små händer upp. Han är med mig överallt, min lille Oscar. Särskilt kul tycker han att det är när jag bakar och fotar.

hemmaförälder

Nedan hittar ni 10 till riktigt bra äppelrecept 😛

 1. Äppelkaka (Fredriks favorit)
 2. Äppelpaj i micro
 3. Äppelflarn med smördeg
 4. Äppelpaj med pepparkakskrydda (Min favorit)
 5. Sockerkaka med rivet äpple
 6. Äppelpaj med havretäcke
 7. Äppelpaj med knäckigt täcke
 8. Äppelkladdkaka
 9. Äppelpaj med daim (Melwins favorit)
 10. Äppelkaka med kokos

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..