ANNONS

Äppelfrallor och 10 äppelrecept

/
pple

Hej vänner ♥ Här kommer ett recept på goda äppelfrallor 😀 Jag tycker att det är så kul att smaksätta bröd på olika sätt och denna gången använde jag små äppelbitar i brödet. Väldigt lyckat och gott blev det.

När barnen kom hem efter skolan åt vi äppelfrallorna fyllda med skagenröra och ost. Så gott var det. Mmmm… Hoppas att ni vill testa mitt äppelbröd , receptet kommer här:

ppelbröd

ÄPPELFRALLOR (20 st)

Baka även goda TUNNBRÖD I STEKPANNA

Recept

  • 2 äpplen
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna äpple smått (3-4 dl) Behåll skalet på.
  2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
  3. Arbeta in äpple, salt, strösocker och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
  4. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen. Tryck försiktigt ut degen till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med frallor

pple bröd

Här ser ni rakt ner i degbunken. Tärnat äpple simmar runt i degspadet och nu ska mjölet arbetas in. Hur stora bitar ni skär upp äpplet i bestämmer ni själva, så här tyckte jag blev lagom. Skalet får vara kvar, det är smidigast.

bullar äpple
ppelpaj
ppelfrallor

Mitt i fotograferingen dök ”brandmannens” små händer upp. Han är med mig överallt, min lille Oscar. Särskilt kul tycker han att det är när jag bakar och fotar.

hemmaförälder

Nedan hittar ni 10 till riktigt bra äppelrecept 😛

  1. Äppelkaka
  2. Äppelpaj i micro
  3. Äppelflarn med smördeg
  4. Äppelpaj med pepparkakskrydda
  5. Sockerkaka med rivet äpple
  6. Äppelpaj med havretäcke
  7. Äppelpaj med knäckigt täcke
  8. Äppelkladdkaka
  9. Äppelpaj med daim
  10. Äppelkaka med kokos
appelfrallorna receptet
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00