Inlägget innehåller annonslänkar
Silviakaka
Hej vänner ♥ Jag började dagen med att baka en god kaka 😀 Inte vilken kaka som helst, jag bakade världens godaste silviakaka idag. Den är verkligen en stor favorit! En god mjuk kaka som bakas i långpanna toppad med en fantastisk glasyr och kokos.
Kanske är det just att det är kokos på toppen av silviakaka som gör att jag är så förtjust i den. Jag älskar kokos. Jag kanske ska byta smeknamn från kanelmamman till kokosmorsan, det skulle passa lika bra. Och glasyren den är ju också så god. Det är nog kombinationen av kokos och glasyr som gör det, det passar liksom väldigt bra ihop.
Här kommer mitt allra bästa recept på silviakaka bakad i långpanna :
SILVIAKAKA (30 st) En klassisk favoritkaka ♥
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vatten
Glasyr : 250 g smör, 2,5 dl strösocker, 1,5 msk vaniljsocker och 3 äggulor.
Topping : Kokos
Gör så här
- Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Rör ner vatten.
- Häll ut smeten i en smord pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Grädda långt ner i ugnen 175° i 25 min. Låt svalna.
- Smält i en kastrull ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Rör på medelvärme ner äggulor och rör tills krämen tjocknar. Drag sedan kastrullen åt sidan. Låt svalna lite.
- Bred ut glasyren över kakan. Strö på kokos. Låt glasyren stelna (ställ gärna in i kylen) Skär i 30 rutor.
Mitt absolut bästa recept på silviakaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Den här glasyren alltså, så galet god! Risken är att inte glasyren räcker till kakan för att man slevar i sig den direkt från kastrullen istället 😛 Det gäller att hålla sig och breda ut glasyren på kakan först och sedan smaska i sig resterna som finns kvar i kastrullen.
Glasyren är en ägg och smörkräm och hur mycket kokos ni toppar med bestämmer ni själva. Mmmm… GotteliGottGott
Det ska inte vara något smör i själva botten på silviakaka däremot är det massor av smör i glasyren, det är ju därför den är så god! När glasyren stelnat är det lätt att skära kakan i fina rutor.
Vill ni baka en rund silviakaka – KLICKA HÄR
Silviakakan går bra att frysa. Lägg bakplåtspapper mellan varje lager så går kakorna lätt att plocka fram när det är dags för fika.
Vill ni även baka en mjuk kaka i springform så hittar ni min favorit HÄR. Fantastiskt god även den.
Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR