ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mammas kärleksmums

/

Hej vänner ♥ Idag är jag extra glad för vet ni vad! Min mamma har gett mig receptet på en favoritkaka som jag tyckte så mycket om när jag var liten. Den bakade hon till alla kalas när släkt och vänner kom och det var den godaste kakan jag visste. Alla som blev bjudna tyckte att den var så god.

Kärleksmums eller chokladrutor kallar jag den. Det är en god långpannekaka med ljus botten och kaffeglasyr på toppen. Mmmm… Ni kan ju tänka er vad glada barnen blev när de fick smaka på den efter skolan idag. Vi fikade chokladrutor och tittade på Mr Bean, det var mysigt. Här ska ni får receptet på kakan :

MAMMAS KÄRLEKSMUMS (ca 30 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 150 g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk

Glasyr : 60 g smör, 3 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 4 msk kallt kaffe

Topping : Kokos

Gör så här

 1. Smält smör. Låt svalna lite.
 2. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
 3. Rör sist ner smält smör och mjölk. Bred ut smeten i en smord och pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm
 4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt sedan svalna.
 5. Smält smöret till glasyren. Rör ihop med de övriga ingredienserna. Låt glasyren vila en stund så den tjocknar lite. Bred sedan ut den över kakan. Strö på kokos. Skär i rutor när glasyren stelnat.

Fantastisk kärleksmums med ljus botten

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Här ser ni hur jag rör ihop glasyren med en visp. Allt blandas tills glasyren är slät. Sedan fördelas den ut över kakan med tex. en slickepott och toppas med valfri mängd kokos. När kakan stelnat skär ni den i så många rutor ni önskar.

Chokladrutorna går bra att frysa. Lägg bakplåtspapper mellan varje lager som jag gjorde med silviakakan. LYCKA TILL

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00