ANNONS

Fredagshälsning och blåbärscheesecake

/
barnfamilj

Hej med en hälsning från mig och Oscar. I sin hand har Oscar en kokt morot, han tycker så mycket om morot så jag brukar koka slantade morötter och förvara i en skål i kylen. Där kan han hämta när han blir sugen, att de har blivit kalla det bryr han sig inte om. Lika gott ändå.

Jag såg att receptet på blåbärscheesecake inte hade flyttats över från min första blogg in hit. Så här kommer det.

På bilden är Tilde hos min syster och bakar den, det var första gången vi smakade på just denna cheesecake. Den är enkel att baka med få ingredienser och en av de absolut godaste tycker jag. Vi har gjort den massor med gånger och den är ett säkert kort som jag brukar säga när något är så där extra gott. Köp en fin och god blåbärssylt så kommer ni att få världens godaste cheesecake av detta receptet. Det lovar jag!

blåbärscheesecake (2)

BLÅBÄRSCHEESECAKE

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Fyllning 

  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbärssylt

Botten : 50 g smör och 20 st digestivekex

Gör så här

  1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut blandningen i botten på en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Blanda ihop färskost och florsocker.
  3. Vispa grädde. Vänd sedan ner grädden i färskostsmeten. Vänd sist ner blåbärssylt
  4. Bred ut blandningen över botten. Låt cheesecake stelna i frysen i minst 3 timmar (gärna längre) Låt tina lite innan servering. Dekorera med tex. färska blåbär
blåbärssylt cheesecake
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00