Fredagshälsning och blåbärscheesecake

barnfamilj
Hej med en hälsning från mig och Oscar. I sin hand har Oscar en kokt morot, han tycker så mycket om morot så jag brukar koka slantade morötter och förvara i en skål i kylen. Där kan han hämta när han blir sugen, att de har blivit kalla det bryr han sig inte om. Lika gott ändå.

Jag såg att receptet på blåbärscheesecake inte hade flyttats över från min första blogg in hit. Så här kommer det. På bilden är Tilde hos min syster och bakar den, det var första gången vi smakade på just denna cheesecake. Den är enkel att baka med få ingredienser och en av de absolut godaste tycker jag. Vi har gjort den massor med gånger och den är ett säkert kort som jag brukar säga när något är så där extra gott. Köp en fin och god blåbärssylt så kommer ni att få världens godaste cheesecake av detta receptet. Det lovar jag! LYCKA TILL

blåbärscheesecake (2)

Börja med : Smält 50 g smör och krossa ca 20 st digistivekex. Blanda ihop och tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.

Fyllning :

  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbärssylt

 

Gör så här:

  1. Blanda ihop färskost och florsocker.
  2. Vispa grädde. Vänd sedan ner grädden i färskostsmeten. Vänd sist ner blåbärssylt
  3. Bred ut blandningen över kexbotten. Låt cheesecake stelna i frysen i minst 3 timmar (gärna långre) Låt tina lite innan servering. Dekorera med tex. färska blåbär.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..