Mättande köttfärssås

Hej med ett litet tips 😀 Igår åt vi köttfärssås och jag fick idén att smyga ner lite kruskakli i köttfärssåsen, det märktes inte det minsta och alla åt med god aptit.

Kruskakli syntes inte och den ändrade inte smaken på köttfärssåsen. Det som jag märkte var att några runt middagsbordet blev mätta väldigt snabbt.

Så här ser kruskakli ut, ni hittar det i bakhyllan i mataffären där mjöl finns. Jag mätte inte hur mycket jag använde utan testade mig fram. Tog lite i taget, smakade, rörde runt och smakade…

Det var barnens favoritköttfärssås vi åt denna gången. Världens godaste tycker dem att den är 😀 Tipset funkar så klart i alla köttfärssåser, testa i eran favorit ♥

Baka även mitt populära LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI. Det är så mättande och gott och går jättebra att frysa in.

Lycka till!

0
7

Fredagshälsning och blåbärscheesecake

Hej med en hälsning från mig och Oscar. I sin hand har Oscar en kokt morot, han tycker så mycket om morot så jag brukar koka slantade morötter och förvara i en skål i kylen. Där kan han hämta när han blir sugen, att de har blivit kalla det bryr han sig inte om. Lika gott ändå.

Jag såg att receptet på blåbärscheesecake inte hade flyttats över från min första blogg in hit. Så här kommer det.

På bilden är Tilde hos min syster och bakar den, det var första gången vi smakade på just denna cheesecake. Den är enkel att baka med få ingredienser och en av de absolut godaste tycker jag. Vi har gjort den massor med gånger och den är ett säkert kort som jag brukar säga när något är så där extra gott. Köp en fin och god blåbärssylt så kommer ni att få världens godaste cheesecake av detta receptet. Det lovar jag!

BLÅBÄRSCHEESECAKE

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Fyllning 

 • 200 g färskost
 • 1 dl florsocker
 • 3 dl vispgrädde
 • 2 dl blåbärssylt

Botten : 50 g smör och 20 st digestivekex

Gör så här

 1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut blandningen i botten på en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
 2. Blanda ihop färskost och florsocker.
 3. Vispa grädde. Vänd sedan ner grädden i färskostsmeten. Vänd sist ner blåbärssylt
 4. Bred ut blandningen över botten. Låt cheesecake stelna i frysen i minst 3 timmar (gärna längre) Låt tina lite innan servering. Dekorera med tex. färska blåbär
0
10

Chokladmuffins med glasyr och strössel

Hej vänner ♥ Titta vilka goda muffins jag har bakat idag. Melwin har mysdag i skolan imorgon och då ska han ta med sig fika, muffins med strössel ville han ha. Jag klurade lite och detta blev resultatet.

Riktigt saftiga och goda chokladmuffins med glasyr och färgglatt strössel på toppen. Både fina och smaskiga. En perfekt kalaskaka tänker jag, muffinsen skulle garanterat göra succé på barnkalas men denna gången ska de följa med Melwin till skolan.

CHOKLADMUFFINS MED GLASYR OCH STRÖSSEL (12 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

 • 75 g smör
 • 2 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 3/4 dl kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

Glasyr : 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och 1 msk vatten.

Topping : Strössel

Gör så här

 1. Smält smör och låt svalna lite.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i smeten.
 3. Rör ner smält smör och sedan mjölk.
 4. Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-18 min (kolla med provsticka) Låt svalna.
 5. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna (vatten sist) Fördela ut glasyr över muffinsen och toppa med strössel 😛

Hitta snabbt utan bilder –Lista med muffins

0
40