2 stora potatisbröd

Hej alla, nu ses vi igen ♥ Jag har tagit fram ett nytt recept på potatisbröd som jag blev så nöjd med.

Att baka potatisbröd är ett av många sätt att ta hand om mat som blir över. Med potatis i brödet får man en konsistens på brödet som är omöjligt att få på något annat sätt, det blir väldigt bra. Prova att baka potatisbröd så förstår ni precis vad jag menar.

POTATISBRÖD (2 st)

Baka även mina goda POTATISFRALLOR

Recept

 • 2 kokta potatisar (ca 200 g)
 • 25 g smör
 • 2,5 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 1 tsk strösocker
 • 1,5 tsk salt
 • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Mosa kokt potatis med en gaffel (eller använd en potatispress)
 2. Smält smör. Häll på vatten. Låt bli fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
 3. Tillsätt strösocker, salt, och pressad potatis. Arbeta in vetemjöl. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Tag med mjölad hand upp hälften av degen direkt ur bunken. Lägg degen på en bakplåt och forma till en stor brödkaka Ø ca 20 cm. Upprepa med degen som är kvar i bunken.
 5. Nagga bröden. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 7 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Här ser ni hur jag mosar sönder den kokta potatisen med en gaffel. Sedan är det bara att arbeta ihop degen snabbt och lätt och låta den jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Den jästa degen formas till 2 stora potatisbröd och ska sedan jäsa i 30 min till. Därefter gräddas brödet i en het ugn till det är genomgräddat och fått fin färg. Låt det svalna och skär upp i portionsbitar.

Brödet blir luftigt och påminner om korvbröd i konsistensen. Mycket gott, det är särskilt populärt hos barnen.

Jag måste ju berätta för er att jag har testat mitt lilla kruskakli-tips i tacofärs också idag. Det gick finfint även där. Ingen märkte något, alla var extra mätta och glada efter tacomiddagen.

Tycker ni att jag är en hemsk mamma som smyger ner kruskakli i färsen utan att tala om något så känner jag nog att köpta köttbullar är tusen gånger värre att ge barnen. Där är det läskigheter och de är ju inte goda heller. KRAM

0
26

Inlägget innehåller annonslänkar

15 maträtter till tallriken

Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar denHÄR

Hej alla mina vänner.

Idag skiner solen så härligt hos oss och det är marknad i vårt lilla samhälle, Fredrik och barnen har gått dit en sväng och jag passar på att sortera här inne bland mina recept medan de är iväg.

Jag renskriver, förbättrar och kollar så att allt ligger i rätt kategorier. Vad vill ni lägga på tallriken idag? Jag tänkte passa på att lägga upp lite tips till er nu när jag är här inne och klickar runt. 15 olika maträtterhar jag samlat ihop. Hoppas att ni vill testa dem allihop, det vore roligt. Här kommer mina tips 😀

15 maträtter

 1. Köttbullar i champinjonsås
 2. Kålpudding i stekpanna
 3. Porterstek (min mammas recept)
 4. Panerad ost och skinkfylld kycklingfilé
 5. Kokt torsk med äggsås
 6. Kasslergratäng på 3 minuter
 7. Tacopaj
 8. Lax och potatisgratäng
 9. Potatis och köttfärsgratäng
 10. Tonfisk i currysås
 11. Flämtande uttern (kycklingrätt)
 12. Kassler med persiljsås och vitost
 13. Stekt lax med vitlökssås
 14. Bacon och broccolipaj
 15. Köttfärsfyllda skinkrullader
0
16

Men mamma!

Mamma! Varför tipsar du bara om DINA favoritbullar och inte mina? De är ju godast ju! Självklart ska jag tipsa om dina bullar också Ludwig ♥ Godaste bullarna i världen att jag glömde att länka till dem igår. Då gör jag det idag. Fin kanelbullens dag till er alla från mig och Ludwig.

Klicka på rosa texten nedan så kommer ni till receptet på Ludwigs bullar.

BULLAR MED MANDELMASSA – Så galet goda!

0
11