ANNONS

2 stora potatisbröd

/
bästa bakbloggen

Hej alla, nu ses vi igen ♥ Jag har tagit fram ett nytt recept på potatisbröd som jag blev så nöjd med.

Att baka potatisbröd är ett av många sätt att ta hand om mat som blir över. Med potatis i brödet får man en konsistens på brödet som är omöjligt att få på något annat sätt, det blir väldigt bra. Prova att baka potatisbröd så förstår ni precis vad jag menar.

matsmart bröd

POTATISBRÖD (2 st)

Baka även mina goda POTATISFRALLOR

Recept

 • 2 kokta potatisar (ca 200 g)
 • 25 g smör
 • 2,5 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 1 tsk strösocker
 • 1,5 tsk salt
 • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Mosa kokt potatis med en gaffel (eller använd en potatispress)
 2. Smält smör. Häll på vatten. Låt bli fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
 3. Tillsätt strösocker, salt, och pressad potatis. Arbeta in vetemjöl. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Tag med mjölad hand upp hälften av degen direkt ur bunken. Lägg degen på en bakplåt och forma till en stor brödkaka Ø ca 20 cm. Upprepa med degen som är kvar i bunken.
 5. Nagga bröden. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 7 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

potatisbröd

Här ser ni hur jag mosar sönder den kokta potatisen med en gaffel. Sedan är det bara att arbeta ihop degen snabbt och lätt och låta den jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

matsvinnet

Den jästa degen formas till 2 stora potatisbröd och ska sedan jäsa i 30 min till. Därefter gräddas brödet i en het ugn till det är genomgräddat och fått fin färg. Låt det svalna och skär upp i portionsbitar.

potatis bröd

Brödet blir luftigt och påminner om korvbröd i konsistensen. Mycket gott, det är särskilt populärt hos barnen.

luftigt bröd

Jag måste ju berätta för er att jag har testat mitt lilla kruskakli-tips i tacofärs också idag. Det gick finfint även där. Ingen märkte något, alla var extra mätta och glada efter tacomiddagen.

Tycker ni att jag är en hemsk mamma som smyger ner kruskakli i färsen utan att tala om något så känner jag nog att köpta köttbullar är tusen gånger värre att ge barnen. Där är det läskigheter och de är ju inte goda heller. KRAM

nyttig mat
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00