ANNONS

Skala potatis är tråkigt

/

förbereda mat
Hej igen! Här kommer ett till tips från den första tiden i min bloggkarriär 😀 Det är ännu ett tips med potatis precis som jag skrev om tidigare idag. Ett litet tips om hur man kan förbereda och spara lite tid när man lagar mat

Jag tycker att det är tråkigt att skala potatis så därför försöker jag att avklara det innan jag börjar med den övriga maten. Alltså inte precis stunden innan utan dagen innan. Eller till och med 2 dagar innan ibland, det går också bra.

När jag (eller någon annan i familjen) skalat potatisen så lägger vi den i en bunke i kylen. Rejält med vatten ska potatisen täckas med så att ingen potatis sticker upp över vattenytan. Sticker potatisen upp över vattenytan så blir den missfärgad så det är viktigt att den täcks över helt. Sedan är det bara att koka potatisen som vanligt när det är dags för middag. Det ger en väldigt skön känsla när man ska börja med middagen och kommer på att potatisen ligger färdigskalad i kylen. Testa!

KLICKA HÄR om ni inte vill skala potatisen alls

Nedan hittar ni 6 favoritrecept med potatis

  1. Potatisrosor
  2. Grillkryddad klyftpotatis
  3. Raggmunkar
  4. Janssons frestelse
  5. Potatis och köttfärsgratäng
  6. Potatispaj

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00