Kanelbullar
/
Sött
,KANELBULLAR (48 st)
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Recept
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk stött kardemumma
- ca 14 dl vetemjöl
Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
- Tillsätt salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Kavla varje del till en ca 0,5 cm tjock rektangel.
- Mosa ihop fyllningen. Bred ut fyllningen jämt fördelat på varje rektangel. Rulla ihop från långsidan.
- Skär varje rulle i 24 bitar. Lägg bitarna på pappersklädda ugnsplåtar. Jäs under bakduk i 30 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0