ANNONS

Kanelbullar

/

Kanelbullar
KANELBULLAR (48 st)

Baka även fantastiskt goda PHILADELPHIABULLAR

Recept

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
  2. Tillsätt salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Kavla varje del till en ca 0,5 cm tjock rektangel.
  4. Mosa ihop fyllningen. Bred ut fyllningen jämt fördelat på varje rektangel. Rulla ihop från långsidan.
  5. Skär varje rulle i 24 bitar. Lägg bitarna på pappersklädda ugnsplåtar. Jäs under bakduk i 30 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00