Rimbobullar

rimbobullar

RIMBOBULLAR (24 st)

Tips! Sista jäsningen kan kalljäsas i kylen under natten om så önskas. Täck över bullarna med plastfolie och följ receptet i övrigt.

Baka även SOCKERBULLAR MED DROTTNINGSYLT

 

Recept

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 6 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker

Pensling : Ägg

Glasyr : Florsocker och vatten

 

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt smör delat i bitar, strösocker och vaniljsocker. Arbeta in vetemjöl i ca 5 min.
  2. Täck över degen med en bakduk medan du gör fyllningen.
  3. Mosa ihop fyllningen
  4. Dela degen i 2 delar. Kavla på mjölat bakbord ut varje del till en rektangel ca 30×40 cm.
  5. Skär ut 12 st lika stora degplattor på varje rektangel (totalt 24 st)
  6. Klicka ut fyllning i mitten på varje degplatta. Vik in hörnen så att de möts på mitten. Lägg rimbobullarna i formar.
  7. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar (eller kalljäs i kylen, läs ovan)
  8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt bullarna svalna
  9. Rör ut florsocker med mycket lite vatten till en trögflytande glasyr och ringla över bullarna. Låt stelna.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..