Rimbobullar
RIMBOBULLAR (24 st)
Tips! Sista jäsningen på rimbobullar kan kalljäsas i kylen under natten om så önskas. Täck över bullarna med plastfolie och följ receptet i övrigt.
Recept
- 25 g jäst
- 2 dl kall mjölk
- 200 g rumsvarmt smör
- 2,5 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- ca 6 dl vetemjöl
Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker
Pensling : Ägg
Glasyr : Florsocker och vatten
Gör så här
- Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt smör delat i bitar, strösocker och vaniljsocker. Arbeta in vetemjöl i ca 5 min.
- Täck över degen med en bakduk medan du gör fyllningen.
- Mosa ihop fyllningen
- Dela degen i 2 delar. Kavla på mjölat bakbord ut varje del till en rektangel ca 30×40 cm.
- Skär ut 12 st lika stora degplattor på varje rektangel (totalt 24 st)
- Klicka ut fyllning i mitten på varje degplatta. Vik in hörnen så att de möts på mitten. Lägg rimbobullarna i formar.
- Låt jäsa under bakduk i 2 timmar (eller kalljäs i kylen, läs ovan)
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt bullarna svalna
- Rör ut florsocker med mycket lite vatten till en trögflytande glasyr och ringla över bullarna. Låt stelna.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
0