Frysa råa köttfärsbiffar

Hej vänner ♥ Här kommer ett tips som jag vet att flera av er har testat innan eftersom jag bloggade om detta i min första blogg. På den tiden hade jag bra koll på statistiken och visste precis hur varje blogginlägg togs emot.

Det är nog ganska typiskt när man kommer igång och ska börja blogga att man fastnar lite i att kolla statistik, det är ju så spännande när allt är nytt.

Ni är några fler som läser min blogg nu, ganska många fler till och med, så jag tänker att jag lyfter fram det här tipset igen så ingen missar det. Råa köttfärsbiffar går att frysa 😀 Det är det som mitt tips handlar om.

Gör så här

  1. Gör en sats köttfärssmet ni kan tex. använda receptet i GODASTE KÖTTBULLARNA. Rosa text betyder ju länk, så klick på den.
  2. Forma sedan köttfärssmeten till biffar och lägg dem på en ugnsplåt eller en skärbräda. Ni kan klä med bakplåtspapper om ni vill. Använder ni ugnsplåt så tänk på att den måste få plats i frysen.
  3. Ställ in biffarna i frysen. Styckfrys dem tills biffarna blivit frysta på ytan 30-60 min. Paketera därefter biffarna i fryspåsar och lägg in i frysen igen.
  4. Den dagen ni blir sugna på biff. Tina valfritt antal biffar på en tallrik i kylen. Tina i kylen tex. på morgonen. Stek biffarna till lunch eller middag. Behöver biffarna tina snabbare så kan de tina i rumstemperatur.
  5. Stek de upptinade biffarna i smör tills genomstekta (3-4 min/sida) Vill ni servera gräddsås till biffarna KLICKA HÄR

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
19

15 recept till pajformen

Hej! När jag samlade ihop 15 maträtter till tallriken så passade jag även på att samla ihop 15 recept till pajformen också 😀 Oscar hjälpte till att fota.

15 riktigt goda och lättlagade pajer som är välbesökta här i bloggen. Särskilt paj nr. 1 är extra populär, flera läsare har hört av sig om just den pajen. Bilder har jag fått ockå, det gör mig så glad. Jag tar gärna emot fler bilder om ni testar något här från bloggen. Min mail är: madame-edith@live.se

Här kommer pajerna (rosa text är som vanligt alltid en länk)

15 mycket goda pajer

  1. Bacon och broccolipaj
  2. Ost och skinkpaj
  3. Krämig räkpaj
  4. Kycklingpaj med grönsaker
  5. Äppelpaj med pepparkakskrydda
  6. Kolapaj
  7. Ananaspaj
  8. Räkpaj med cayennepeppar
  9. Skaldjurspaj
  10. Äppelpaj med daim
  11. Blåbärspaj
  12. Bananpaj
  13. Banoffee paj
  14. Västerbottenspaj
  15. Tacopaj med tacosalsa

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
8

Rimbobullar

RIMBOBULLAR (24 st)

Tips! Sista jäsningen på rimbobullar kan kalljäsas i kylen under natten om så önskas. Täck över bullarna med plastfolie och följ receptet i övrigt.

Recept

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 6 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker

Pensling : Ägg

Glasyr : Florsocker och vatten

Gör så här

  1. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt smör delat i bitar, strösocker och vaniljsocker. Arbeta in vetemjöl i ca 5 min.
  2. Täck över degen med en bakduk medan du gör fyllningen.
  3. Mosa ihop fyllningen
  4. Dela degen i 2 delar. Kavla på mjölat bakbord ut varje del till en rektangel ca 30×40 cm.
  5. Skär ut 12 st lika stora degplattor på varje rektangel (totalt 24 st)
  6. Klicka ut fyllning i mitten på varje degplatta. Vik in hörnen så att de möts på mitten. Lägg rimbobullarna i formar.
  7. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar (eller kalljäs i kylen, läs ovan)
  8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt bullarna svalna
  9. Rör ut florsocker med mycket lite vatten till en trögflytande glasyr och ringla över bullarna. Låt stelna.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

0
6