Fläskytterfilé i grönpepparsås
Hej med ett nytt middagstips 😀 Idag gjorde jag en smidig middag med fläskytterfilé som tillagas i ugnen i ungefär 1 timme, det blir så mört och gott kött när det får ligga länge i ugnen och gotta sig i en krämig och god sås.
Den goda såsen som jag gjorde till köttet smaksatte jag med vitlök och grönpeppar och alltså muuums säger jag bara. Så jättegod blev grönpepparsåsen tillsammans med fläskytterfilén så det här måste ni testa. Här kommer receptet :
FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)
Laga även FLÄSKYTTERFILÈ I SVAMPSÅS
Recept
- 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
- Salt och vitpeppar
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche (34%)
- 1 msk hel grönpeppar (mortlas)
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- Soya
Gör så här
- Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor (ca 2 cm) Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
- Vispa ihop övriga ingredienser till en sås. Smaka av med salt och vitpeppar. Soya tills fin färg. Häll såsen över köttet (strö ut några hela grönpepparkorn överst om så önskas)
- Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50–60 min.
Servera fläskytterfilén med den krämiga och goda grönpepparsåsen tillsammans med tex. ångkokt broccoli, sallad, fröknäcke och jasminris. Eller klyftpotatis 😛
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Här ser ni grönpeppar som ska mortlas så att alla smakerna kommer fram. Som jag tipsade om ovan så kan ni ta några extra grönpepparkorn och strö ut överst innan ni stoppar in gratängformen i ugnen. Det ser trevligt ut med några hela korn i såsen.
Köttet behöver inte stekas innan det läggs i formen. Putsa och skiva köttet och häll såsen över. Väldigt smidigt och lättlagat.
Plötsligt stack Oscar ner en gaffel i min fina risboll och så var det färdigfotat för denna gången. KRAM