Fläskytterfilé i grönpepparsås

mört kött
Hej med ett nytt middagstips 😀 Idag gjorde jag en smidig middag med fläskytterfilé som tillagas i ugnen i ungefär 1 timme, det blir så mört och gott kött när det får ligga länge i ugnen och gotta sig i en krämig och god sås.

Den goda såsen som jag gjorde till köttet smaksatte jag med vitlök och grönpeppar och alltså muuums säger jag bara. Så jättegod blev grönpepparsåsen tillsammans med fläskytterfilén så det här måste ni testa. Här kommer receptet :

fläskytterfilé

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)

Laga även goda KÖTTBULLAR I GRÖNPEPPARSÅS

 

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 msk hel grönpeppar (mortlas)
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Soya

 

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor (ca 2 cm) Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Vispa ihop övriga ingredienser till en sås. Smaka av med salt och vitpeppar. Soya tills fin färg. Häll såsen över köttet (strö ut några hela grönpepparkorn överst om så önskas)
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50–60 min.

Servera fläskytterfilén med den krämiga och goda grönpepparsåsen tillsammans med tex. ångkokt broccoli, sallad, fröknäcke och jasminris. Eller klyftpotatis 😛

Till dessert är det gott med en mjölkchokladmousse (3 ingredienser)

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

grönpepparsås
Här ser ni grönpeppar som ska mortlas så att alla smakerna kommer fram. Som jag tipsade om ovan så kan ni ta några extra grönpepparkorn och strö ut överst innan ni stoppar in gratängformen i ugnen. Det ser trevligt ut med några hela korn i såsen.

ytterfile ugn

gräddsås
Köttet behöver inte stekas innan det läggs i formen. Putsa och skiva upp köttet och häll såsen över, sedan är det klart. Väldigt smidigt och lättlagat!

kött

husmanskost

Oscar var lika snabb denna gången som när jag lagade laxpasta med lime. Plötsligt stack han ner en gaffel i min fina risboll och så var det färdigfotat för denna gången.

I ett kycklingrecept visar Ludwig hur vi gör en risboll – KLICKA HÄR. Ha det gott och vi ses snart igen! KRAM

mört

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..