Fläskytterfilé i grönpepparsås

Hej med ett nytt middagstips 😀 Idag gjorde jag en smidig middag med fläskytterfilé som tillagas i ugnen i ungefär 1 timme, det blir så mört och gott kött när det får ligga länge i ugnen och gotta sig i en krämig och god sås.

Den goda såsen som jag gjorde till köttet smaksatte jag med vitlök och grönpeppar och alltså muuums säger jag bara. Så jättegod blev grönpepparsåsen tillsammans med fläskytterfilén så det här måste ni testa. Här kommer receptet :

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)

Laga även FLÄSKYTTERFILÈ I SVAMPSÅS

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 msk hel grönpeppar (mortlas)
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Soya

Gör så här

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor (ca 2 cm) Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Vispa ihop övriga ingredienser till en sås. Smaka av med salt och vitpeppar. Soya tills fin färg. Häll såsen över köttet (strö ut några hela grönpepparkorn överst om så önskas)
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50–60 min.

Servera fläskytterfilén med den krämiga och goda grönpepparsåsen tillsammans med tex. ångkokt broccoli, sallad, fröknäcke och jasminris. Eller klyftpotatis 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Här ser ni grönpeppar som ska mortlas så att alla smakerna kommer fram. Som jag tipsade om ovan så kan ni ta några extra grönpepparkorn och strö ut överst innan ni stoppar in gratängformen i ugnen. Det ser trevligt ut med några hela korn i såsen.

Köttet behöver inte stekas innan det läggs i formen. Putsa och skiva köttet och häll såsen över. Väldigt smidigt och lättlagat.

Plötsligt stack Oscar ner en gaffel i min fina risboll och så var det färdigfotat för denna gången. KRAM

0
20

Havrebullar och 16 brödrecept

HAVREBULLAR (16 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Recept

  • 5 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl havregryn
  • ca 10 dl vetemjöl

Topping : Havregryn

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, strösocker, salt och havregryn. Arbeta in vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Rulla ut 16 st bullar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla ovansidan av bullarna med vatten. Doppa dem i havregryn (Tilde visar på bilden)
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Nedan hittar ni ytterligare 16 bra brödrecept

  1. Sesamkransar
  2. Grötbröd i långpanna
  3. Grötbullar
  4. Trekantiga grötbullar
  5. Gifflar med pizzafyllning
  6. Ostgifflar
  7. Ostfrallor med chili
  8. Pitabröd
  9. Hamburgerbröd
  10. Tunnbröd i stekpanna
  11. Tunnbröd i ugn
  12. Brytbröd (vetemjöl fullkorn)
  13. Brytbröd (ostsmak)
  14. Stora vetekakor
  15. Världens godaste dinkelfrallor
  16. Tekakor med kruskakli
0
12

Frysa råa köttfärsbiffar

Hej vänner ♥ Här kommer ett tips som jag vet att flera av er har testat innan eftersom jag bloggade om detta i min första blogg. På den tiden hade jag bra koll på statistiken och visste precis hur varje blogginlägg togs emot.

Det är nog ganska typiskt när man kommer igång och ska börja blogga att man fastnar lite i att kolla statistik, det är ju så spännande när allt är nytt.

Ni är några fler som läser min blogg nu, ganska många fler till och med, så jag tänker att jag lyfter fram det här tipset igen så ingen missar det. Råa köttfärsbiffar går att frysa 😀 Det är det som mitt tips handlar om.

Gör så här

  1. Gör en sats köttfärssmet ni kan tex. använda receptet i GODASTE KÖTTBULLARNA. Rosa text betyder ju länk, så klick på den.
  2. Forma sedan köttfärssmeten till biffar och lägg dem på en ugnsplåt eller en skärbräda. Ni kan klä med bakplåtspapper om ni vill. Använder ni ugnsplåt så tänk på att den måste få plats i frysen.
  3. Ställ in biffarna i frysen. Styckfrys dem tills biffarna blivit frysta på ytan 30-60 min. Paketera därefter biffarna i fryspåsar och lägg in i frysen igen.
  4. Den dagen ni blir sugna på biff. Tina valfritt antal biffar på en tallrik i kylen. Tina i kylen tex. på morgonen. Stek biffarna till lunch eller middag. Behöver biffarna tina snabbare så kan de tina i rumstemperatur.
  5. Stek de upptinade biffarna i smör tills genomstekta (3-4 min/sida) Vill ni servera gräddsås till biffarna KLICKA HÄR

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
19