ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ångkoka broccoli i sil

/

Hej med ett tips. Jag ångkokar grönsaker genom att använda en sil och en kastrull. I botten av kastrullen häller jag några centimeter vatten sedan lägger jag grönsaker i silen, oftast är det broccoli som jag ångkokar. Det går bra med andra grönsaker med.

Silen placerar jag hängande på kanten av kastrullen och sedan lägger jag på ett lock. Locket som tillhör kastrullen använder jag. När vattnet kokar stiger ångan och ångkokar grönsakerna. Vattnet som är kvar i kastrullen gör jag sås på.

Självklart använder jag även broccolistammen när jag ångkokar broccoli. Den ska man inte slänga.

Tillaga broccolistam så här:Skala stammen. Skär eventuellt bort den allra sista biten som kan vara lite träig (ca 1 cm) Skiva stammen. Ångkoka skivorna ihop med broccolibuketterna.

Tips! Man kan även tillsätta skivad eller tärnad broccolistam i gratänger, mixa ner i soppa eller skiva tunt och använda i sallader. Det är även gott att råriva stammen och blanda med rivna rotfrukter i råkostsallad eller använda i coleslaw.

Och riktigt gott blir det med broccolistam i min populära broccolipaj. Både broccolistam och buketter går bra att frysa, man kan förvälla broccoli innan frysning men det går att hoppa över det om man vill göra det lite smidigare.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

  • RECEPTSAMLING
  • FACEBOOK & INSTAGRAM 
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00