ANNONS

Ångkoka broccoli i sil

/

frysa broccoli
Hej alla med ett tips! Jag ångkokar grönsaker genom att använda en sil och en kastrull. I botten av kastrullen häller jag några centimeter vatten sedan lägger jag grönsakerna i silen, oftast är det broccoli som jag ångkokar. Det går bra med andra grönsaker med.

Silen placerar jag hängande på kanten av kastrullen och sedan lägger jag på ett lock. Locket som tillhör kastrullen använder jag. När vattnet kokar stiger ångan och ångkokar grönsakerna. Vattnet som är kvar i kastrullen gör jag sås på.

ngkoka
Självklart använder jag även broccolistammen när jag ångkokar broccoli. Vi måste ju alla minska matsvinnet något annat går bara inte för sig. Varför slänga ätbar mat i soporna?

Tillaga stammen så här: Skala stammen. Skär eventuellt bort den allra sista biten som kan vara lite träig (ca 1 cm) Skiva stammen. Ångkoka skivorna ihop med broccolibuketterna.

broccoli
Tips! Man kan även tillsätta skivad eller tärnad broccolistam i gratänger, mixa ner i soppa eller skiva tunt och använda i sallader. Det är även gott att råriva stammen och blanda med rivna rotfrukter i råkostsallad eller använda i coleslaw. Och riktigt gott blir det med broccolistam i min populära broccolipaj.

Både broccolistammen och buketterna går bra att frysa, man kan förvälla broccoli innan frysning men det går att hoppa över det om man vill göra det lite smidigare. Lycka till!

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00