Hasselbackspotatis med laxfilé

HASSELBACKSPOTATIS MED LAXFILÉ 

Beräkna 2-3 hasselbackspotatisar och 1 laxfilé per portion

Hasselbackspotatis : Skär potatis efter DENNA BESKRIVNINGEN Lägg sedan potatisen på en smord ugnsplåt. Smörj in potatisen med smör.

Ställ in potatisen mitt i ugnen 225° i 20 min.

Smöra, salta och strö på ströbröd efter tipset i den rosa länken ovan. Stoppa in potatisen i ugnen igen (225°) tills den mjuknat lite, ca 10 min. Tag sedan ut plåten och sänk ugnen till 200°

Beskrivning på lax : Salta och peppra tinad laxfilé i portionsbitar ca 125 g/st (använd vitpeppar eller citronpeppar)

Lägg laxfiléerna på ugnsplåten bredvid hasselbackspotatisen. Sätt in plåten med potatisen och laxen mitt i ugnen (200°) Tillaga tills laxen är klar. Ca 15 min.

Önskas mer färg på hasselbackspotatisen : Tag bort den tillagade laxen. Höj ugnsvärmen och låt potatisen vara kvar i ugnen tills den nått önskad färg.

Servering : Hasselbackspotatis, lax, sallad eller ångkokt broccoli och köpt bearnaisesås. Smidig middag med lite disk!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
14

Ångkoka broccoli i sil

Hej med ett tips. Jag ångkokar grönsaker genom att använda en sil och en kastrull. I botten av kastrullen häller jag några centimeter vatten sedan lägger jag grönsaker i silen, oftast är det broccoli som jag ångkokar. Det går bra med andra grönsaker med.

Silen placerar jag hängande på kanten av kastrullen och sedan lägger jag på ett lock. Locket som tillhör kastrullen använder jag. När vattnet kokar stiger ångan och ångkokar grönsakerna. Vattnet som är kvar i kastrullen gör jag sås på.

Självklart använder jag även broccolistammen när jag ångkokar broccoli. Den ska man inte slänga.

Tillaga broccolistam så här:Skala stammen. Skär eventuellt bort den allra sista biten som kan vara lite träig (ca 1 cm) Skiva stammen. Ångkoka skivorna ihop med broccolibuketterna.

Tips! Man kan även tillsätta skivad eller tärnad broccolistam i gratänger, mixa ner i soppa eller skiva tunt och använda i sallader. Det är även gott att råriva stammen och blanda med rivna rotfrukter i råkostsallad eller använda i coleslaw.

Och riktigt gott blir det med broccolistam i min populära broccolipaj. Både broccolistam och buketter går bra att frysa, man kan förvälla broccoli innan frysning men det går att hoppa över det om man vill göra det lite smidigare.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
12

Pasta carbonara

PASTA CARBONARA (4 port)

Laga även goda RAGGMUNKAR och FLÄSKPANNKAKA

Recept

 • 4 portioner kokt spaghetti (ca 300 g okokt)
 • 2 paket bacon (140 g/st)
 • 2 ägg
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 100 g riven parmesanost
 • Salt och svartpeppar
 • Vitlökspulver

Gör så här

 1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
 2. Vispa ihop ägg, vispgrädde och parmesanost
 3. Smaka av blandningen med salt, svartpeppar och vitlökspulver.
 4. Blanda kokt spaghetti med bacon. Rör ihop med äggsmeten.

Toppa gärna pasta carbonara med tex. parmesanost, svartpeppar, persilja och en rå äggula. Vitlökspulver går att byta ut mot valfri mängd färsk pressad vitlök

0
16