Hasselbackspotatis med laxfilé

lax hasselbackspotatis

HASSELBACKSPOTATIS MED LAXFILÉ 

Beräkna 2-3 hasselbackspotatisar och 1 laxfilé per portion

 

Hasselbackspotatis : Skär potatis efter DENNA BESKRIVNINGEN Lägg sedan potatisen på en smord ugnsplåt. Smörj in potatisen med smör.

Ställ in potatisen mitt i ugnen 225° i 20 min.

Smöra, salta och strö på ströbröd efter tipset i den rosa länken ovan. Stoppa in potatisen i ugnen igen (225°) tills den mjuknat lite, ca 10 min. Tag sedan ut plåten och sänk ugnen till 200°

Beskrivning på lax : Salta och peppra tinad laxfilé i portionsbitar ca 125 g/st (använd vitpeppar eller citronpeppar)

Lägg laxfiléerna på ugnsplåten bredvid hasselbackspotatisen. Sätt in plåten med potatisen och laxen mitt i ugnen (200°) Tillaga tills laxen är klar. Ca 15 min.

Önskas mer färg på hasselbackspotatisen : Tag bort den tillagade laxen. Höj ugnsvärmen och låt potatisen vara kvar i ugnen tills den nått önskad färg.

Servering : Hasselbackspotatis, lax, sallad eller ångkokt broccoli och köpt bearnaisesås. Smidig middag med lite disk!

laxrecept (4)

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..