Hasselbackspotatis med laxfilé
HASSELBACKSPOTATIS MED LAXFILÉ
Beräkna 2-3 hasselbackspotatisar och 1 laxfilé per portion
Hasselbackspotatis : Skär potatis efter DENNA BESKRIVNINGEN Lägg sedan potatisen på en smord ugnsplåt. Smörj in potatisen med smör.
Ställ in potatisen mitt i ugnen 225° i 20 min.
Smöra, salta och strö på ströbröd efter tipset i den rosa länken ovan. Stoppa in potatisen i ugnen igen (225°) tills den mjuknat lite, ca 10 min. Tag sedan ut plåten och sänk ugnen till 200°
Beskrivning på lax : Salta och peppra tinad laxfilé i portionsbitar ca 125 g/st (använd vitpeppar eller citronpeppar)
Lägg laxfiléerna på ugnsplåten bredvid hasselbackspotatisen. Sätt in plåten med potatisen och laxen mitt i ugnen (200°) Tillaga tills laxen är klar. Ca 15 min.
Önskas mer färg på hasselbackspotatisen : Tag bort den tillagade laxen. Höj ugnsvärmen och låt potatisen vara kvar i ugnen tills den nått önskad färg.
Servering : Hasselbackspotatis, lax, sallad eller ångkokt broccoli och köpt bearnaisesås. Smidig middag med lite disk!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med soppor, potatis & grönsaker