ANNONS

Kyckling i krämig sås

/

kyckling (9)

KYCKLING I KRÄMIG SÅS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 1 paket bacon (ca 125 g)
  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 3 dl creme fraiche
  • Soya

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
  2. Skär kycklingfilé i bitar. 6-8 bitar/filé. Bryn i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  3. Häll på vatten och vispgrädde. Hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  4. Rör ner creme fraiche och soya tills önskad färg. Låt småputtra under lock på låg värme. Skär ett snitt i en stor kycklingbit för att kolla att kycklingen är klar.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar. Strö över knaperstekt bacon vid serveringen. Servera kycklingrätten med tex. tagliatelle, sallad och fröknäcke

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00