Kyckling i krämig sås

kyckling (9)

KYCKLING I KRÄMIG SÅS (ca 5 port)

Testa även att laga min goda PESTOKYCKLING

 

Recept

  • 1 paket bacon (ca 125 g)
  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 3 dl creme fraiche
  • Soya

 

Gör så här:

  1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
  2. Skär kycklingfilé i bitar. 6-8 bitar/filé. Bryn i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  3. Häll på vatten och vispgrädde. Hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  4. Rör ner creme fraiche och soya tills önskad färg. Låt småputtra under lock på låg värme. Skär ett snitt i en stor kycklingbit för att kolla att kycklingen är klar.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar. Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.

Servera kycklingrätten med tex. tagliatelle, sallad och fröknäcke

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..