Sparrispaj med fetaost
SPARRISPAJ MED FETAOST
Laga även en smakrik och god TOMATPAJ
Fyllning
- 10 st cocktailtomater
- 200 g fetaost
- 200 g grön sparris
- 3 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- Salt och vitpeppar
Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Fyllning : Fyll pajskalet med halverade cocktailtomater och smulad fetaost
- Bryt bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i 2 cm bitar. Koka bitarna i saltat vatten i 3 min. Häll av vattnet och fördela sparrisen i pajskalet.
- Vispa ihop de övriga ingredienserna. Salt och vitpeppar efter tycke.
- Grädda mitt i ugnen 200° tills äggstanningen stelnat (ca 45 min) Servera pajen kall eller ljummen tex. på buffé eller i matlåda
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker