ANNONS

Sparrispaj med fetaost

/
sparrispaj

SPARRISPAJ MED FETAOST

Laga även en smakrik och god TOMATPAJ

Fyllning 

  • 10 st cocktailtomater
  • 200 g fetaost
  • 200 g grön sparris
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
  3. Fyllning : Fyll pajskalet med halverade cocktailtomater och smulad fetaost
  4. Bryt bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i 2 cm bitar. Koka bitarna i saltat vatten i 3 min. Häll av vattnet och fördela sparrisen i pajskalet.
  5. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Salt och vitpeppar efter tycke.
  6. Grädda mitt i ugnen 200° tills äggstanningen stelnat (ca 45 min) Servera pajen kall eller ljummen tex. på buffé eller i matlåda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00