Sparrispaj med fetaost

SPARRISPAJ MED FETAOST

Laga även en smakrik och god TOMATPAJ

Fyllning 

  • 10 st cocktailtomater
  • 200 g fetaost
  • 200 g grön sparris
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
  3. Fyllning : Fyll pajskalet med halverade cocktailtomater och smulad fetaost
  4. Bryt bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i 2 cm bitar. Koka bitarna i saltat vatten i 3 min. Häll av vattnet och fördela sparrisen i pajskalet.
  5. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Salt och vitpeppar efter tycke.
  6. Grädda mitt i ugnen 200° tills äggstanningen stelnat (ca 45 min) Servera pajen kall eller ljummen tex. på buffé eller i matlåda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
18

Kyckling i krämig sås

KYCKLING I KRÄMIG SÅS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 1 paket bacon (ca 125 g)
  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 3 dl creme fraiche
  • Soya

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
  2. Skär kycklingfilé i bitar. 6-8 bitar/filé. Bryn i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  3. Häll på vatten och vispgrädde. Hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  4. Rör ner creme fraiche och soya tills önskad färg. Låt småputtra under lock på låg värme. Skär ett snitt i en stor kycklingbit för att kolla att kycklingen är klar.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar. Strö över knaperstekt bacon vid serveringen. Servera kycklingrätten med tex. tagliatelle, sallad ochfröknäcke

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
14

Hasselbackspotatis med laxfilé

HASSELBACKSPOTATIS MED LAXFILÉ 

Beräkna 2-3 hasselbackspotatisar och 1 laxfilé per portion

Hasselbackspotatis : Skär potatis efter DENNA BESKRIVNINGEN Lägg sedan potatisen på en smord ugnsplåt. Smörj in potatisen med smör.

Ställ in potatisen mitt i ugnen 225° i 20 min.

Smöra, salta och strö på ströbröd efter tipset i den rosa länken ovan. Stoppa in potatisen i ugnen igen (225°) tills den mjuknat lite, ca 10 min. Tag sedan ut plåten och sänk ugnen till 200°

Beskrivning på lax : Salta och peppra tinad laxfilé i portionsbitar ca 125 g/st (använd vitpeppar eller citronpeppar)

Lägg laxfiléerna på ugnsplåten bredvid hasselbackspotatisen. Sätt in plåten med potatisen och laxen mitt i ugnen (200°) Tillaga tills laxen är klar. Ca 15 min.

Önskas mer färg på hasselbackspotatisen : Tag bort den tillagade laxen. Höj ugnsvärmen och låt potatisen vara kvar i ugnen tills den nått önskad färg.

Servering : Hasselbackspotatis, lax, sallad eller ångkokt broccoli och köpt bearnaisesås. Smidig middag med lite disk!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
14