Sparrispaj med fetaost

sparrispaj

SPARRISPAJ MED FETAOST

Laga även min goda KRÄMIGA RÄKPAJ

 

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten. Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ i kylen i 30 min.

För grädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.

 

Fyllning : 

  • 10 st cocktailtomater
  • 200 g fetaost
  • 200 g grön sparris
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Fyll pajskalet med halverade cocktailtomater och smulad fetaost
  2. Bryt bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i 2 cm bitar. Koka bitarna i saltat vatten i 3 min. Häll av vattnet och fördela sparrisen i pajskalet.
  3. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Salt och vitpeppar efter tycke.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° tills äggstanningen stelnat (ca 45 min) Serveras kall eller ljummen tex. på buffé eller i matlåda

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..