ANNONS

Drömmar

/

drömmar
Hej! Idag ska ni få det bästa receptet på drömmar av mig. Jag använder mig alltid av detta enkla receptet när jag bakar drömmar och de blir så spröda och goda tycker jag. De liksom smälter i munnen mmmm… Gillar ni småkakor? Jag är väldigt förtjust i småkakor och särskilt kul är det att baka klassiska småkakor som man minns sedan barndomen. De är så goda!

Ni kommer säkert ihåg när jag bakade mammas kärleksmums den är också ett fint minne från när jag var liten. Min mamma är bra på att baka kakor och det är så roligt att få gamla recept från henne.

recepten drömmar
Denna gången var det jag och Melwin som bakade kakor tillsammans 😀 KLICKA HÄR så hittar ni en till bild på Melwin där han är yngre och sitter bredvid Wilma som håller i en tokig muffins. Här kommer receptet på drömmarna.

recept drömmar

DRÖMMAR (ca 40 st)

Baka även min goda PINOCCHIOTÅRTA – En favorittårta 😛

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt
  2. Vispa ner rapsolja. Vispa in vetemjöl. Tryck ihop till en deg.
  3. Rulla ut bollar stora som studsbollar (ca 40 st) Lägg dem på ugnsplåtar. Klä ugnsplåten med bakpapper om era plåtar kräver det.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 20 min. Låt svalna. Ät och njut och frys en de kakor som blir över.

Nedan ser ni beskrivande bilder

hur bakar man kaka

När jag bakar drömmar så använder jag en stor bunke och elvisp för att arbeta ihop degen. Först kör jag ihop smör, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt till en lös smet. Sedan kör jag lite till med elvispen för att blanda in rapsolja. Sist elvispar jag in vetemjöl.

steg för steg beskrivning

hjorthornssalt

receptet drömmar
När degen är elvispad och klar så trycker jag ihop degsmulorna till en deg. Rullar degen till små bollar och gräddar dem. Det är enkelt att baka drömmar det kan jag lova. Hoppas att ni vill testa ♥ LYCKA TILL!

drömmar recept

12 tips på klassiska godsaker till kaffekalaset

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00