ANNONS

Persiljejärpar i gräddsås

/
persiljejärpar (1)

PERSILJEJÄRPAR I GRÄDDSÅS (5 port)

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Köttfärs

1 ägg

1 dl havregryn

1,5 dl mjölk

0,5 msk salt

2 krm vitpeppar

3 msk mixad gul lök

2 msk potatismjöl

800 g köttfärs

Fyllning : 100 g smör och 1 dl hackad persilja

Sås : 2 dl vatten, 3 dl vispgrädde, salt, vitpeppar, koncentrerad kalvbuljong och soya

Gör så här

  1. Köttfärs : Rör ihop ägg, havregryn, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärs och potatismjöl.
  2. Fyllning : Mosa ihop smör och hackad persilja.
  3. Forma köttfärssmeten till 15 bollar stora som ett clementin. Platta i handflatan ut bollarna och lägg på en klick persiljesmör. Nyp ihop till järpar.
  4. Stek järparna i smör tills fin yta. Lyft sedan ur järparna ur stekpannan. Häll ev. bort lite stekfett och ta bort stekklumpar.
  5. Sås : Vispa ut stekpannan med vatten och vispgrädde. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och kalvbuljong (ca 1 msk) Tillsätt soya tills fin färg. Koka upp såsen. Önskas tjockare sås : tillsätt maizena redning
  6. Lägg i järparna i såsen. Låt såsen småputtra tills järparna är klara. Strö över lite extra persilja om så önskas.

Servering : Tex. kokt potatis eller potatismos, järpar med gräddsås. Kokta morötter och broccoli.

jarpar-1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00