Persiljejärpar i gräddsås

PERSILJEJÄRPAR I GRÄDDSÅS (5 port)

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Köttfärs

1 ägg

1 dl havregryn

1,5 dl mjölk

0,5 msk salt

2 krm vitpeppar

3 msk mixad gul lök

2 msk potatismjöl

800 g köttfärs

Fyllning : 100 g smör och 1 dl hackad persilja

Sås : 2 dl vatten, 3 dl vispgrädde, salt, vitpeppar, koncentrerad kalvbuljong och soya

Gör så här

 1. Köttfärs : Rör ihop ägg, havregryn, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärs och potatismjöl.
 2. Fyllning : Mosa ihop smör och hackad persilja.
 3. Forma köttfärssmeten till 15 bollar stora som ett clementin. Platta i handflatan ut bollarna och lägg på en klick persiljesmör. Nyp ihop till järpar.
 4. Stek järparna i smör tills fin yta. Lyft sedan ur järparna ur stekpannan. Häll ev. bort lite stekfett och ta bort stekklumpar.
 5. Sås : Vispa ut stekpannan med vatten och vispgrädde. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och kalvbuljong (ca 1 msk) Tillsätt soya tills fin färg. Koka upp såsen. Önskas tjockare sås : tillsätt maizena redning
 6. Lägg i järparna i såsen. Låt såsen småputtra tills järparna är klara. Strö över lite extra persilja om så önskas.

Servering : Tex. kokt potatis eller potatismos, järpar med gräddsås. Kokta morötter och broccoli.

0
17

Drömmar

Hej vänner ♥ Idag ska ni få det bästa receptet på drömmar av mig. Jag använder mig alltid av detta enkla receptet när jag bakar drömmar och de blir så spröda och goda tycker jag. De liksom smälter i munnen mmmm… Gillar ni småkakor?

Jag är väldigt förtjust i småkakor och särskilt kul är det att baka klassiska småkakor som man minns sedan barndomen. De är så goda! Ni kommer säkert ihåg när jag bakade mammas kärleksmums den är också ett fint minne från när jag var liten. Min mamma är bra på att baka kakor och det är så roligt att få gamla recept från henne.

Denna gången var det jag och Melwin som bakade kakor tillsammans 😀

DRÖMMAR (ca 40 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk hjorthornssalt
 • 1 dl rapsolja
 • 4 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt
 2. Vispa ner rapsolja. Vispa in vetemjöl. Tryck ihop till en deg.
 3. Rulla ut bollar stora som studsbollar (ca 40 st) Lägg dem på ugnsplåtar. Klä ugnsplåten med bakpapper om era plåtar kräver det.
 4. Grädda mitt i ugnen 150° i 20 min. Låt svalna. Ät och njut och frys en de drömmar som blir över.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

När jag bakar drömmar så använder jag en stor bunke och elvisp för att arbeta ihop degen. Först kör jag ihop smör, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt till en lös smet. Sedan kör jag lite till med elvispen för att blanda in rapsolja. Sist elvispar jag in vetemjöl.

När degen är elvispad och klar så trycker jag ihop degsmulorna till en deg. Rullar degen till små bollar och gräddar dem. Det är enkelt att baka drömmar det kan jag lova. Hoppas att ni vill testa ♥ LYCKA TILL!

12 tips på klassiska godsaker till kaffekalaset

0
35

Chokladgodis

CHOKLADGODIS MED CORNFLAKES OCH DAIM

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

 • 2 dubbeldaim
 • 200 g mjölkchoklad
 • 100 g mörk choklad
 • 40 g smör
 • 5 dl cornflakes

Gör så här

 1. Hacka daim grovt.
 2. Bryt mjölkchoklad och mörk choklad i bitar. Smält ihop chokladbitarna med smör över vattenbad.
 3. Blanda smält choklad med hackad daim och cornflakes.
 4. Klicka ut i formar eller på ett bakplåtspapper. Storlek på chokladgodiset efter eget tycke. Låt stelna i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
12